Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (44): “Baba, oğul” durumu kurtardı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası verilmesiyle başlayan tartışmalar sürüyor. Kararın açıklandığı gün Almanya’da olan ve sahneyi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e kaptıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen salı günü İmamoğlu’yla birlikte grup toplantısına geldi, yan yana oturdu ve fotoğraf verdi. Kürsüde de, ilişkilerini “Baba oğul gibiyiz” diye tanımladı. Bu açıklama, yaşanan süreçte Kılıçdaroğlu’nun geride kalmasını toparladı mı?

Erdoğan, altı benzemez partinin bir araya gelemeyeceğini düşünürken, çalışmaların ileri aşamalara gelmesi ve ortak cumhurbaşkanı adayı belirleme konusunda taviz verilmeyen tutumdan rahatsız oldu. Bunu gizlemeyen Erdoğan, altı partinin birlikteliğini bozmak, dağıtmak için hamleler yapıyor, İmamoğlu’na ceza hamlesi de bunlardan biri. Zaman zaman sarsıntılar yaratsa da, Erdoğan Altılı Masa’yı dağıtmayı başaramadı.

Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak enflasyonu sekiz bin 500 lira olarak açıkladı. Asgari-ücret, enflasyon bir sarmal mı, asgari ücret enflasyonist baskı yaratır mı? Türk-İş açıklamaya katılmadı, onların da kendi arasında sorunlar var. Sabit gelirlilerin durumu vahim.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş, politikAnkara programında değerlendirdi.

OKUYUN: Kılıçdaroğlu: “İmamoğlu ile baba oğul gibiyiz”

İZLEYİN: İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na : “Gurur duydum, yol arkadaşlığımız var, minnet duyuyorum”

İZLEYİN: İmamoğlu: “Saraçhane düğümü yok”

OKUYUN: Akşener: “İmamoğlu’nu hedefe koyanlar, yarın da Mansur Başkan’ı hedefe koyarsa bir dakika gecikmeden, onun yanında da dururuz”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.