Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (13 Ocak 2023): Türkiye’de seçim güvenliği & Özgür Özel’in “trol ordusu” açıklaması

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel dün (12 Ocak) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun basın danışmanı Emin Şen’in “trol ordusu yönettiğini” iddia etti. İddiaları reddeden İçişleri Bakanlığı, Şen için “Bakanımızın uzun yıllardır sosyal medya danışmanlığını yürütmektedir” ifadesini kullandı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, kalbinde ritim bozukluğu ve çarpıntı sebebiyle dün akşam Çankaya Kavaklıdere’de bulunan Güven Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen ve bugün taburcu edilen Akşener’in bir süre istirahat edeceği bilgisi paylaşıldı.

Adaylık tartışmaları sürerken, Türkiye’nin seçime ilişkin bir önemli gündemi de seçim güvenliği. CHP, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi tarafından kurulan ve yol haritası açıklanan Seçim Güvenliği Komisyonu neler yapıyor? Muhalefet seçime hazır mı? CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, partisinin ve Altılı Masa’nın seçim güvenliği çalışmalarını anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.