Turkish Airlines EuroLeague’de 19. hafta dün oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Temsilcimiz Anadolu Efes, Barcelona deplasmanında 80-75’lik skorla galip geldi. Lacivert-beyazlılar çift maç haftasını 1 galibiyet ve 1 mağlubiyetle tamamladı.
Barcelona 75-80 Anadolu Efes
Turkish Airlines EuroLeague’in 19. haftasında temsilcimiz Anadolu Efes, Barcelona’yı deplasmanda 80-75’lik skorla mağlup etti. 10. galibiyetini elde eden lacivert-beyazlılar, çift maç haftasını da 1 galibiyet ve 1 mağlubiyetle kapattı. Barcelona ise bu sezonki 7. mağlubiyetini aldı.
Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan Anadolu Efes, Vasilije Micic ve Chris Singleton’ın etkili olduğu bölümde 12-2 üstünlük yakaladı ve Barcelona’nın koçu Sarunas Jasikevicius molasını kullandı. Mola dönüşünde de Micic ve Tibor Pleiss’ın sayıları ile üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, çeyreğin bitimine 1:05 kala skoru 19-7’ye getirdi ve Jasikevicius bir mola daha kullandı. Çeyreğin son bölümünde de farkın kapanmasına izin vermeyen Anadolu Efes, ilk çeyreği 21-9 üstün kapattı. İkinci çeyrekte de iyi oyununu sürdüren temsilcimiz, dış atışlarda yakaladığı isabetlerle devrenin bitimine 6:39 kala, farkı 16 sayıya çıkartarak, skoru 29-13’e getirdi. İlerleyen bölümde 4-0’lık seri ile Barcelona farkı 12 sayıya indirdi ve bu kez Ergin Ataman molasını kullandı. Devrenin son bölümünde üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, ilk yarıyı 39-28 üstün bitirdi.
İkinci yarıya da iyi başlayan Anadolu Efes, Shane Larkin’in üç sayılık atış isabetleriyle çeyreğin bitimine 4:12 kala farkı tekrar açmayı başardı ve televizyon molasına 55-40 üstün girdi. Mola dönüşünde de üstünlüğünü koruyan lacivert-beyazlılar son çeyreğe 62-48 üstünlükle girdi. Son çeyrekte de iyi oyununu sürdüren Anadolu Efes, Amath M’Baye’ın üst üste üçlükleri ile karşılaşmanın bitimine 7:13 kala farkı 17 sayıya çıkardı ve Barcelona molasını kullandı. Mola dönüşünde bu defa dış atışlarda isabetleri yakalayan Barcelona, skoru 71-63’e getirerek farkı 8 sayıya indirdi ve bu defa Ergin Ataman mola aldı. Son bölümde Corry Higgins’in iyi oyunu ile farkı iyice kapatan FC Barcelona, bitime 26 saniye kala skoru 75-72’ye getirdi. Ancak son saniyelerde hata yapmayan temsilcimiz karşılaşmadan 80-75’lik skorla galip ayrıldı.
Anadolu Efes’te Vasilije Micic 17 sayı, 6 ribaund ve 6 asist, Shane Larkin 17 sayı ve 5 ribaund, Tibor Pleiss 12 sayı ve Rodrigue Beaubois da 11 sayı kaydetti. Barcelona’da ise Corry Higgins 17 sayı, Nikola Mirotic 15 sayı ve 6 ribaund ve Oscar Da Silva da 10 sayı kaydetti. Milli basketbolcumuz Sertaç Şanlı ise 18 dakika sahada kaldığı karşılaşmada 6 sayı, 3 ribaund ve 1 asist ile oynadı.
Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman, maçın ardından şöyle konuştu: “Bizim için çok kötü bir mağlubiyet olan Valencia mağlubiyetinden sonra moralimiz çok bozulmuştu. Çok kötü bir koç gibi hissediyordum. Ama şimdi çok iyi bir koç olduğumu hissediyorum. İşte basketbol bu! Kaybettiğinizde kötüsünüz, kazandığınızda da iyi. Oyuncular için de bu durum geçerli.”
"I felt very bad coach, now I feel very good coach"
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) January 13, 2023
Coach Ataman's words after the win in Barcelona🗣️@anadoluefessk pic.twitter.com/LiRZawHA6Q
Karşılaşmanın özeti:
Dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
19. haftanın ardından oluşan puan durumu:
Yazan: Yahya Kemal Doğan
Editör: Doğa Üründül