Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (20 Ocak 2023): Seçime doğru yarışı kim önde götürüyor? Can Selçuki yorumladı

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçim yasası tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. “1 yıllık süre seçim tarihine göre belirlenir. Seçim kanunlarındaki değişiklikler nisanda yürürlüğe girdi, değişiklikler aynen uygulanacaktır” diyen Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığının anayasal hakkı olduğunu, Anayasa’ya aykırı bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde görüşecek ve Parti Meclisi toplantısında yer alacak. Akşener Altılı Masa toplantısı öncesi liderler turuna devam ediyor.

CUmhurbaşkanı Erdoğan seçim için 14 Mayıs’ı işaret ediyor. Altılı Masa’nın adayının kim olduğu henüz açıklanmamışken, HDP’nin seçime bir adayla girip girmeyeceği de merak konusu. Seçime doğru yarışı kim önde götürüyor? AKP oylarını artırdı mı? Vatandaş ekonomide atılan adımlar hakkında ne düşünüyor? Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, seçime doğru anketlerin bulgularını Gündem’de anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.