Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (24 Ocak 2023): Seçim ekonomisi, borçlara yapılandırma & İzmir İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi

Editör: Şemsi Can Albayrak

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları ekonomist Prof. Dr. Kamil Yılmaz ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Güven Eken.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan seçim için en uygun tarihin 14 Mayıs 2023 olduğunu söyledi. Erdoğan, “Ülkemizi bu tarihte seçime götürmek istiyoruz. Anayasımıza göre beşte üç çoğunlukla bu tarih güncellemesini Meclisimiz yaparsa memnuniyet duyarız. Aksi halde Cumhurbaşkanlığı olarak 14 Mayıs’ta yapılacak takvimle kararımızı alırız” dedi. 

Erdoğan Kabine toplantısının ardından yeni borç yapılandırma paketinin ayrıntılarını paylaştı. Açıklanan yeni pakete göre vatandaşların ve şirketlerin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların cezaları kaldırılıyor. Borçları belirli oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriliyor. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsama alınıyor. Vergi dairelerine olan 21 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların tahsilinden vazgeçiliyor.

Ekonomist Prof. Dr. Kamil Yılmaz, yeni borç yapılandırmasını, seçime doğru ekonomide atılan adımları ve enflasyonla mücadelede son durumu Gündem’de yorumladı.

İzmir, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ardından politika önerileri kamuoyu ile paylaşılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Güven Eken, kongreye ilişkin ayrıntıları ve kongrenin İzmir ve Türkiye için anlamını Gündem’de anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.