Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (25 Ocak 2023): Sevin Okyay ile Oscar adayları & NATO, İsveç, Finlandiya

Editör: Şemsi Can Albayrak

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu sinema eleştirmeni ve çevirmen Sevin Okyay.

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929’dan beri verilen ve sinema televizyon dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak görülen Oscarlar’da 2023 adayları belli oldu. 13 Mart’ta 95’incisi düzenlenecek ödül töreninde 23 farklı kategoride ödüller sahiplerini bulacak. Mart 2022’de beklenmeyen bir başarı gösteren “Everything Everywhere All At Once” filmi 11 farklı dalda aday gösterilerek zirveye yerleşti ve tüm dikkatleri üzerine topladı. Sinema eleştirmeni Sevin Okyay, Oscar adaylarını Gündem’de değerlendirdi.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılması tartışması sürüyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Sözcüsü Ned Price “Finlandiya ve İsveç’in ilk fırsatta birlikte NATO’ya üye olmalarını destekliyoruz” dedi. Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki üçlü görüşme şubat ayında yapılacaktı ancak Ankara’nın talebi üzerine süresiz ertelendi. Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto da, Finlandiya, İsveç ve Türkiye arasındaki müzakerelere birkaç hafta ara verilmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan Haavisto, Helsinki’nin Stockholm ile aynı anda NATO’ya üye olma stratejisini gözden geçirebileceğini de dile getirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına başkanlık edecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bugün İYİ Parti’nin grup toplantısı düzenleniyor. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’in iki yıllık görev süresinin dolması nedeniyle Üst Kurul bugün başkanlık seçimi için toplanacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.