Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (26 Ocak 2023): Altılı Masa toplanıyor & Kulis: 12 Şubat’ta Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklanacak

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ve Politik Yol Yayın Koordinatörü Murat Aksoy.

Altılı Masa’nın 11. toplantısı, bugün saat 12.00’de İYİ Parti ev sahipliğinde yapılacak ve cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ilk kez gündeme alınacak. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti’nin ev sahipliğinde bir araya gelecek.

Altılı Masa’nın ikinci tur son görüşmesinin 12 Şubat’ta yapılması bekleniyor. Altılı Masa genel başkanlarının ilk kez bir araya gelmesinin yıldönümünde yapılması planlanan buluşmada, cumhurbaşkanı adayının da Altılı Masa’nın en yaşlısı ve toplantının ev sahibi olan Temel Karamollaoğlu tarafından açıklanması ağırlıklı görüş olarak öne çıktı. Medyascope’un farklı partilerden, yetkili kişilerle yaptığı görüşmelere göre masa dışından bir aday çıkma olasılığı ortadan kalkmış durumda. Altılı Masa’nın oluşumunda en büyük çabayı harcayan ve Masa’nın en büyük partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adı tek aday olarak ortaya çıkıyor.

Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ve Politik Yol Yayın Koordinatörü Murat Aksoy, Altılı Masa’nın gündemini adaylık tartışmalarını değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP’nin “Kapatma davasının görülmesinin seçimlerden sonraya bırakılması” talebini bugün görüşecek. Ayrıca AYM, HDP’nin Hazine yardımlarının bulunduğu hesapların bloke edilmesi kararına itiraz konusunda savunma için ek süre talebini de değerlendirecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.