Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, “ata ocağı”nda: “Ailesi Ehlibeyt soyundan geliyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da “dedem” dediği Seyyid Mahmut Hayrani’nin türbesini ziyaret etti. CHP’li yetkiler Kılıçdaroğlu’nun “ata ocağı”na geldiğini belirtti. Türbede yapılan bilgilendirmede, Prof. Dr. Niyazi Akyüz, Kılıçdaroğlu’nun atalarının Konya’dan Tunceli’ye göçtüğünü belirtti ve “Kılıçdaroğlu’nun ailesi Ehlibeyt soyundan gelmektedir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün (28 Ocak) Konya’da bir dizi ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu, “dedem” dediği Seyyid Mahmut Hayrani’nin Akşehir’de bulunan türbesini ziyaret etti. CHP’li yetkililer, Kılıçdaroğlu’nun “ata ocağı”na geldiğini belirtti. Türbede, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile soy kütüğüne ilişkin Prof. Dr. Niyazi Akyüz konuştu.

“Kılıçdaroğlu’nun ataları Konya’dan Tunceli’ye göçmüşlerdir”

Akyüz, Kılıçdaroğlu’nun büyük dedesi Seyyid Mahmud Hayrani’nin Kureyşan Ocağı’na mensup olduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu’nun da Ehlibeyt soyundan geldiği şu sözlerle anlattı:

“Kılıçdaroğlu’nun ataları Türkmenistan, Afganistan Türkistanı olarak bilinen ve Horasan yakınlarındaki Hayran bölgesinden, Selçuklularla beraber dalgalar halinde Harran eyaletindeki Adıyaman beldesine, oradan Karaman eyaleti Konya Akşehir’e yerleştikten sonra 1243’te Akşehir’den, 1335’te Kayseri-Sivas bölgesindeki Alaaddin Ertena Beyliğinden ve 1466’da Karaman Beyliği’nden üç dalga halinde Tunceli’ye göçmüşlerdir.”

“Kılıçdaroğlu, Ehlibeyt soyundan gelmektedir”

Akyüz şöyle devam etti:

Merhum Turgut Özal’ın özel kalem müdürü ve AKP eski milletvekili Fevzi İşbaşaran, Kılıçdaroğlu Gelirler Genel Müdürlüğü’nde görevliyken gece yarılarına kadar devlet bütçesi için çalışırlardı. Merhum Özal, Kılıçdaroğlu’nu ayakta karşılardı. Özal, ‘Türkiye’de peygamber soyundan gelen bir sürü aile vardır ancak benim tanıdığım iki aileden biri Kılıçdaroğlu ailesidir’ diyor. Alemdar Yalçın’ın çalışmalarında Kılıçdaroğlu’nun ailesinin Kureyşan Ocağı’na mensup olduğu Horosan Türkleri ve Ehlibeyt soyundan geldiği belirtilmektedir.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Akşehir’de bulunan Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’ni ziyaret ederek dua etti

“İktidara gelirseniz kibirli olmayın”

Prof. Dr. Mehmet Hayri Kırbaşoğlu ise dua okudu. Kırbaşoğlu’nun okuduğu duada “İktidara gelirseniz kibirli olmayın güçsüzlere yardım edin unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur” denildi.

“14 Mayıs’ta cumhurbaşkanı olarak göreceğiz”

Kılıçdaroğlu, Nasrettin Hoca türbesini ziyaret ettikten sonra “Büyük Yörük Türkmen” buluşmasına katıldı. Yörük çadırlarını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, silifke ve zeybek oyunlarını izledi.

CHP tarafından kurulan “Yörük Türkmen Masası”nın başkanlığını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kılıçdaroğlu’na katılımı için teşekkür etti ve “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında 14 Mayıs’ta sizlerin desteğiyle cumhurbaşkanımız olarak göreceğimiz genel başkanımıza teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Böcek’in konuşmasını salondakiler ayakta alkışladı ve “13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu” sloganları attı.

“Kul hakkı yiyene oy verilmesini istemem”

Kılıçdaroğlu buluşmada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Devleti yönetenler devleti yönettikleri sürede zenginleşiyorlarsa artık onlar halkın hakkını değil, kendi mal varlıklarının hakkını hukukunu savunuyorlardır. Siyasette zenginleşme olmaz. Zenginleşiyorsa bilin ki kul hakkı yemiştir. Kul hakkı en büyük günahsa, en büyük günaha hiç kimsenin ortak olmasını istemem. Kul hakkı yiyene oy verilmesini de istemem”

Millet İttifakı, Konya’dan 3 milletvekili çıkarabilmişti

AKP’nin kalelerinden biri olarak bilinen Konya’da 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 74,2 oy almıştı. Rakipleri Muharrem İnce 13,7, Meral Akşener 8,2, Selahattin Demirtaş 2,3 ve Temel Karamollaoğlu ise yüzde 1,4 oy almıştı.

Milletvekili seçimlerinde Konya’dan Cumhur İttifakı blogu AKP’den 10, MHP’den 2 milletvekili çıkarttı. Millet İttifakı’nda ise CHP 2, İYİ Parti 1 milletvekili çıkarabildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.