Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eylemdeki Barutçu Tekstil işçileri, patronun getirdiği kimyasal ile zehirlendi

Bursa’daki Barutçu Tekstil’in önünde eylem yapan işçilerin bulundukları alana patron, asit dolu tankları ağzı açık şekilde bıraktı. Eylemdeki işçiler zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. 

Bursa’da faaliyet gösteren Barutçu Tekstil’de sendikalı oldukları için işten çıkarılan kadın işçilerin fabrika önündeki eylemi 107 gündür devam ediyor. Hak-İş’e bağlı Öz İplik-İş Sendikası’na üye işçiler zehirlendikleri gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. İşçiler, fabrika sahibi tarafından zehirlendiklerini iddia etti. 

Fabrika önündeki eylem alanında bulunan işçilerden bazıları dün (30 Ocak) saat 16:00 sularında rahatsızlandı. Sağlık ekiplerinin gelmesiyle işçilere ilk müdahale yapıldı. 11 işçi, zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılırken Öz iplik-İş Örgütlenme Uzmanı Serkan Açıcı, işçilerin direnişini bitirmek için Barutçu Tekstil patronunun bilinçli olarak işçileri zehirlediğini öne sürdü.

İşçilerin eylem alanının hemen yanına amonyak yüklü tankerin getirildiğini söyleyen Açıcı, “Kartonlarla tankeri gizledikten sonra, tankerin kapağını açıp amonyak ile direnişteki işçileri zehirlediler” dedi.

Ne olmuştu? 

Öz İplik-İş Sendikası’na üye oldukları için Barutçu Tekstil’deki işlerine son verilen dört işçi, işe iade talebiyle fabrikanın önünde yaklaşık dört ay önce eyleme geçti. Eylemler devam ederken sendika ile uzlaşmak istemeyen işveren, 29 Aralık’ta Barutçu Tekstil’de üç işçiyi daha işten attı. Ardından iki işçiyi daha sendikalaşma nedeniyle işten çıkaran işverene karşı işçiler eylemlerine devam ediyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.