Diyarbakır’da konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremde yıkılan binalarla ilgili ihmali olanlar hakkında soruşturma başlatıldığını belirterek, “Yakalama kararı ve yurt dışına çıkış yasağı alınması konusunda tedbir alınıyor” dedi
.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır İl Afet Acil Durum Müdürlüğünde açıklama yaptı.
Depremlerde yıkılan binalarla ilgili ihmali olanlar hakkındaki soruşturmaların devam ettiğini söyleyen Bozdağ, “Adli süreçleri başsavcılıklar yürütüyor. Yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturmalar devam ediyor, sorumlular bulunacak ve yargı önünde hesap verecekler. Delillerin toplanması sorumluların tespit edilip yargı önüne çıkarılması için bütün gayret gösteriliyor. İhmali olanların yakalama kararı ve yurt dışına çıkma yasağının alınması konusunda her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır” diye konuştu.
Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya başsavcılıkları depremde yıkılan binalarda ihmali olanlar hakkında soruşturma başlattıklarını açıklamıştı.