Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adalet Bakanı Bozdağ: “Yıkılan binalarla ilgili ihmali olanlar hakkında yakalama kararı ve yurt dışına çıkış yasağı konusunda tedbir alınıyor”

Diyarbakır’da konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremde yıkılan binalarla ilgili ihmali olanlar hakkında soruşturma başlatıldığını belirterek, “Yakalama kararı ve yurt dışına çıkış yasağı alınması konusunda tedbir alınıyor” dedi

.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır İl Afet Acil Durum Müdürlüğünde açıklama yaptı.

Depremlerde yıkılan binalarla ilgili ihmali olanlar hakkındaki soruşturmaların devam ettiğini söyleyen Bozdağ, “Adli süreçleri başsavcılıklar yürütüyor. Yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturmalar devam ediyor, sorumlular bulunacak ve yargı önünde hesap verecekler. Delillerin toplanması sorumluların tespit edilip yargı önüne çıkarılması için bütün gayret gösteriliyor. İhmali olanların yakalama kararı ve yurt dışına çıkma yasağının alınması konusunda her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır” diye konuştu.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya başsavcılıkları depremde yıkılan binalarda ihmali olanlar hakkında soruşturma başlattıklarını açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.