Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MİT: İstiklal Caddesi saldırısının planlayıcısı Halil Menci öldürüldü

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının planlayıcısı olduğu belirlenen Halil Menci, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Suriye’nin kuzeyinde yaptığı operasyonla öldürüldü.

AA’nın haberine göre, İstanbul-Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022’de altı kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırının planlanmasında ve uygulanmasında kilit rol oynanan PKK/YPG’li Halil Menci, MİT’in Suriye’de yaptığı operasyonla öldürüldü.

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Beyoğlu’ndaki saldırının failleri Ahlam Albashir ile Bilal Hassan’ı yönlendiren ve Bilal Hassan’ın yurtdışına kaçmasını sağlayan Menci’nin, PYD/YPG kontrolündeki Kamışlı’da bulunduğu tespit edildi.

Menci, MİT’in özel operasyon ekibince takibe alındı. 22 Şubat’ta Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı’da yapılan operasyonla öldürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.