Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2024 Elemeleri: Türkiye, yenik duruma düştüğü maçta Ermenistan’ı 2-1 mağlup etti

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) eleme karşılaşmalarında heyecan devam ediyor. Türkiye, D Grubu’ndaki ilk maçında Ermenistan’ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Ay-Yıldızlılar, grubundaki ikinci maçında Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye, EURO 2024 elemelerine üç puan ile başladı

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) grup elemelerinde heyecan devam ediyor. Türkiye, D Grubu’ndaki ilk maçında Ermenistan ile kozlarını paylaştı. Erivan’daki Vazgen Sarkisyan Cumhuriyet Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jose Martinez düdük çaldı.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda yer alamayarak hayal kırıklığı yaratan Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı, Ermenistan karşısında maça kötü başladı. Ev sahibi henüz 10. dakikada Ozan Kabak’ın kendi kalesine attığı golle yenik duruma düştü. Ancak Türkiye, bu golün ardından oyuna ortak olmayı başardı. Ay-Yıldızlılar, 34. dakikada Orkun Kökçü’nün nefis golüyle skorda dengeyi sağladı. Karşılaşmada ilk yarı 1-1 eşitlik ile sona erdi. 

İkinci yarının başlamasıyla birlikte oyunun kontrolünü eline alan Türkiye, 64. dakikada öne geçmeyi başardı. Enes Ünal’ın harika pasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı filelere yolladı. Karşılamanın kalan dakikalarında kalesini gole kapatan Türkiye, Ermenistan deplasmanından 2-1’lik zaferle döndü. 

Türkiye, yenik duruma düştüğü karşılaşmada Ermenistan’ı 2-1 mağlup etti. Gruptaki diğer maçta Hırvatistan ile Galler 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Türkiye, ilk maç haftası sonunda 3 puanla zirvede yer aldı. Türkiye, 28 Mart Salı günü sahasında Hırvatistan ile karşılaşacak.

Türkiye, Ermenistan ile tarihinde oynadığı 3. maçı da kazandı. Ay-Yıldızlılar, bu 3 karşılaşmayı da 2 gol atarak galip bitirdi.

Umut Nayir, Ermenistan karşısında A Millî formayı ilk defa giydi! 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.