Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2024 Elemeleri’nde heyecan devam ediyor: Kazakistan’dan Danimarka karşısında mucize geri dönüş – Cristiano Ronaldo gollerine devam ediyor

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) grup eleme karşılaşmalarında heyecan devam ediyor. Avrupa futbolunun güçlü takımlarından Danimarka, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Kazakistan’a 3-2 mağlup olmaktan kurtulamadı. Cristiano Ronaldo’nun iki gol attığı maçta ise Portekiz deplasmanda Lüksemburg’u 6-0 yendi.

Kazakistan’dan Danimarka karşısında mucize geri dönüş 

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) grup elemelerinde heyecan devam ediyor. H Grubu’nda Kazakistan ile Danimarka, Astana Arena’da karşı karşıya geldi.

Avrupa futbolunun yükselen değerlerinden Danimarka, görece güçsüz bir kadroya sahip Kazakistan karşısında ilk yarıda rahat bir oyun ortaya koydu. Danimarka, Rasmus Höjlund’un attığı gollerle ilk 45 dakikayı 2-0 önde kapatmayı başardı.

Astana Arena’yı dolduran seyircilerini en azından bir gol atarak sevindirmek isteyen Kazakistan, ikinci yarıda tüm riskleri alarak Danimarka kalesine yüklenmeye başladı. Üst üste gol pozisyonlarına giren ev sahibi, aradığı golü 73. dakikada Bakhtiyor Zaynutdinov’un penaltısı ile buldu. Maçın kırılma anı ise 86. dakikada yaşandı. Kazakistan’ın 32 yaşındaki kaptanı Askhat Tagybergen, ceza sahası dışından akılalmaz bir vuruşa imza atarak kaleci Kasper Schmeichel’ı avlamayı başardı. Danimarka, Tagybergen’ın golünün ardından oyundan düştü. Maçın skorunu ise 90. dakikada sahneye çıkan Abat Aymbetov belirledi.

H Grubu ikinci maçında konuk ettiği Danimarka’ya karşı ilk yarıyı 2-0 geride kapatan Kazakistan, ikinci yarıda unutulmaz bir geri dönüşe imza atarak 3-2 galip geldi.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

H Grubu’nda ikinci hafta sonuçları:

Kazakistan 3-2 Danimarka

Slovenya 2-0 San Marino

Kuzey İrlanda 0-1 Finlandiya

Portekiz, Lüksemburg karşısında farka koştu

2022 Dünya Kupası’nın hayal kırıklığı yaratan ülkelerinden olan Portekiz, Avrupa Şampiyonası Elemeleri J Grubu’nda deplasmanda Lüksemburg ile karşı karşıya geldi. Roberto Martinez’in Portekiz’i, güçsüz rakibi karşısında zorlanmadı.  

Portekiz, Cristiano Ronaldo’nun yıldızlaştığı maçta Lüksemburg’u 6-0 mağlup etmeyi başardı. 38 yaşındaki yıldız futbolcu Ronaldo, kaydettiği iki golle takımına galibiyeti getiren isimlerden oldu. Portekiz’in diğer gollerini Joao Felix, Bernardo Silva, Otavio ve Rafael Leao kaydetti. 

J Grubu’nda ikinci hafta sonuçları:

Lihtenştayn 0-7 İzlanda

Slovakya 2-0 Bosna-Hersek

Lüksemburg 0-6 Portekiz

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.