Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z kuşağı anlatıyor | Neden Muharrem İnce? | “Kitleleri peşinde sürükleyebilecek liderlik vasfına sahip”

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili seçimine 44 gün kaldı. 14 Mayıs’ta yaklaşık 6 milyon genç ilk kez sandığa gidecek. Hangi adayı neden destekleyeceklerini gençlere sorduk. “Z kuşağı anlatıyor” serimizin üçüncü bölümünde Ömer Faruk Zengin ve Harun Bakır, cumhurbaşkanlığı seçiminde neden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi destekleyeceklerini ve beklentilerini Medyascope’a anlattı.

“Muhalefetin kalitesini yükseltiyor”

Ömer Faruk Zengin cumhurbaşkanlığı seçimindeki ilk oyunu kullanacak 6 milyon genç seçmen biri. Milli ve samimi bir izlenim edindirdiği için Muharrem İnce’ye oy vereceğini söyleyen Milli, “İnce ve Özdağ gibi isimlerin muhalefette farklı bir hava estirdiklerini ve şüphesiz muhalefetin kalitesini yükselttiklerini düşünüyorum. Hitabeti kesinlikle mükemmel, kitleleri peşinde sürükleyebilecek liderlik vasfına sahip biri” diyor.

“Cemaatlerle mücadele edecek, eğitimi millileştirecek”

Muharrem İnce’nin oy kaybetmemek için stratejik bir tavır almadığını, bunun diğer adaylarla arasında bir fark yarattığını savunan Zengin, İnce’nin “Türkiye’yi geliştirmek adına gayri millî yapılara ihtiyaç duymadan, milleti esas alarak, çözüm odaklı bir yol haritası çizeceğini” düşünüyor:

“Devletin birimlerine müdahil olmaya çalışan cemaat ve tarikatlarla ciddi bir mücadele vereceğine inanıyorum. Liyakat sorununa el atacağını, eğitimi millileştireceğini, devletin diğer bağımsız kurumlarının gerçekten bağımsız çalışmasını sağlayacağını, ülkemizin deprem ülkesi olduğunu kabullenip tedbir alacağını, nefret diline sahip olmadan ve toplumumuzu kutuplaştırmadan sorunları çözeceğine inanıyorum.”

“Liyakatin bir numaralı düşmanı torpil”

Zengin’e göre, Türkiye’nin en önemli sorunu liyakatsizlik: “Doğru insanları doğru yerlere koyarsak düzelme göstermeye başlarız. Liyakatin bir numaralı düşmanı torpildir. Onun bunun tanıdığı veya aile dostumuz diye işten anlamayan, devletin masasını işgal edip, devletin sırtına yük olanlar belirli kademelere yerleştirmeye devam edilirse bu işlerin çözüme ulaşması da bir o kadar zorlaşacak.”

İnce’nin gençlere hitap ettiğini belirten Zengin, seçimlerde başarılı olursa genç neslin beklentilerini karşılayabileceğini dile getiriyor.

“Cumhur ve Millet ittifakları bana hitap etmiyor”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce’ye oy vermeyi düşünen bir diğer seçmen de Harun Bakır. İnce’nin depremden sonraki duruşu, cemaat ve tarikatlara karşı sergilediği tutum ve Atatürkçü bir düşünceye sahip olmasından dolayı iyi bir profil çizdiğini söylüyor.

Muharrem İnce’nin gençlerdeki milliyetçi duygularını besleyen yaklaşımlarına dikkat çeken Bakır, Memleket Partisi liderinin, farklı ideolojilerle siyaset yürüttüğünü düşündüğü siyasi partilerle ittifak kurmamasının da diğer adaylarla arasındaki en büyük fark olduğunu düşünüyor.

İttifaklar içindeki ideolojilerin vatansever, Atatürkçü gençlere hitap etmediğini savunan Harun Bakır, Muharrem İnce’nin ittifaklara dahil olmayan çizgisinin Atatürk’ün yolundan yürüyeceğinin bir kanıtı olduğunu söylüyor. Cumhur ve Millet ittifaklarındaki partilerin kendisine hitap etmediğini vurgulayan Bakır, “İnternet ve bu nesil unutmaz” diyor.

“En büyük sorun cehalet”

Türkiye’nin en büyük ve en temel sorunun eğitim olduğunu düşünen Bakır, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Türkiye’de maalesef eğitim o kadar kötü ki cehalet almış başını gidiyor ve ben inanamıyorum. Sokak röportajlarını görüyoruz. Vatandaşa ‘Oyunuzu kime vereceksiniz?’ diye sorduklarında, ‘Erdoğan’a vereceğim’ diyor. Nedeni ise ‘Çok seviyorum’ oluyor. Bu bir neden değil ve sen daha oyunu neden verdiğini dahi bilmiyorsun. Bu eğitimin kalitesinden kaynaklanıyor. Bizim ülkemizdeki en büyük sorun cehalet. Kesinlikle köy enstitülerinin geri gelmesi gerekiyor. Kırsal kesimde yaşayan halkın da bilgi sahibi olması gerekiyor.”

Muharrem İnce’nin gençlerin önünü açacağını, onlara fırsatlar yaratacağını ve Türkiye pasaportunu güçlendirerek gençlerin bakış açılarını değiştireceğini savunan Bakır, en sağlam değişimin de eğitimde yapılacağını söylüyor. Türkiye’nin artık bilime yönelerek adım atması gerektiğini vurgulayan Bakır, “Ekonomimizin doğru adımlar ile tekrar yükselişe geçeceğini, döviz kurlarının tekrar düşeceğini, demokrasinin ülkemize tekrar geleceğini düşünüyoruz. Tek adam rejiminin değil parlamenter sistemin ülkemiz için daha yararlı olacağını ve bunu en iyi Muharrem İnce’nin yönetebileceğini düşünüyoruz. Ahbap-dost ilişkilerinin sonlanacağı, hak edenin hak ettiği yerde olacağını düşünüyoruz” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.