Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit eden zanlı 5,5 yıl ceza verilerek tahliye edildi


Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u ofisinin önüne “dana dili” bırakarak tehdit eden Mustafa Yücel, 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yücel, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya “kişilerin huzur ve sükununu bozma” ve “özel işaretlerle tehdit” suçlarından 9 yıl 7 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Mustafa Yücel tutuklu bulunduğu Eskişehir Cezaevinden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ise duruşmaya katılmadı.

Savunmasını yapan sanık Yücel, “Bir sakatat ile bir insanı tehdit etmem aklımın ucundan geçmez. Müşteki ile benim şahsi hiçbir problemim yoktur. Ağustos ayında kliniğine gittiğimde limonata gönderdiğimde bile benimle görüşmemiştir. Kendisi ailemle ve çocuklarımla ilgili paylaşım yaptı. Ben mahkeme huzurunda özür diliyorum. Ailemdeki bir kadının canı ne kadar kıymetliyse diğer kadınların da canı bir o kadar değerlidir. Eğer bir hatam olduysa cezamı çekmeye razıyım. İddia edildiği şekilde poşetlerin içinde dana dili yoktu. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Sanığın savunmasının ardından mahkeme kararını açıkladı.

Mustafa Yücel,”tehdit” suçunu zincirleme olarak işlendiği gerekçesiyle 4 yıl 6 ay, “ısrarlı takip” suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yücel, tutuklu bulunduğu süre de göz önünde bulundurularak, “bulunduğu ili 3 ay süreyle terk etmeme” şartıyla tahliye edildi.

Ne olmuştu?

Hekim olmadığı halde kendisini öyle tanıtıp kanser ilaçları pazarlayan Mustafa Yücel, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u önce sosyal medya hesapları üzerinden, daha sonra da ofisine kadar giderek tehdit etmişti.

Şenol’un ofisi ve evinin yakınlarında olduğunu belli eden fotoğraf ve mesajlar paylaşan, merdivenlerine kesik dana dili bırakan Yücel gözaltına alınıp elektronik kelepçe takıldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Yücel hakkında, Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, “tehdit” suçundan dava açılmış, sanık yargılama sırasında adli kontrol tedbirlerini ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.