Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oyunuzu İsteyenler Anlatıyor | CHP İstanbul milletvekili adayı Elif Esen: “Toplum güvenini yitirdi, Cumhur İttifakı’nın oy kaybı çok ciddi boyutta”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen 14 Mayıs seçimlerinde CHP İstanbul 1. bölge 7. sıra milletvekili adayı olarak yarışıyor. “14 Mayıs’ta seçmen ülkenin nasıl yönetileceğine karar verecek, bu bir referandumdur” diyen Esen, halkın Millet İttifakı’nın vaat ettiği güçlendirilmiş parlamenter sistemden yana oy kullanacağına güveniyor. Cumhur İttifakı’nın ciddi oy kaybı yaşadığını savunan Esen, AKP’nin dindar ve muhafazakar seçmen nezdinde temsil ettiği değerler bakımından 21 yılda taban tabana zıt bir noktaya geldiğine de dikkat çekti: “Kadın için özgürlük vaat eden, yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz diyen bir AKP bugün ülkeyi kadınların kendini güvende hissetmediği, yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların ise en can yakıcı boyutuyla herkesin hayatını etkilediği bir noktaya sürükledi.” Bu durumun AKP seçmeninde büyük güven kaybına yol açtığını belirten Esen, bunun sandığa da oy kaybı olarak yansıyacağını da söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.