Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

7DAYS EuroCup’ta kupa sahibini buluyor: Temsilcimiz Türk Telekom, Gran Canaria deplasmanında

7Days EuroCup’ta 2022/2023 sezonunun şampiyonu bu akşam (3 Mayıs) 22.00’de oynanacak final maçıyla belli olacak. Tarihinde ilk kez bir Avrupa kupası finali oynayacak temsilcimiz Türk Telekom, Gran Canaria deplasmanında kupanın yanı sıra, gelecek seneki Turkish Airlines EuroLeague bileti için de mücadele edecek. Müsabaka TRT Spor ekranlarından yayınlanacak.

7DAYS EuroCup 2022/2023 sezonu final mücadelesinde, temsilcimiz Türk Telekom, bu akşam 22.00’de Gran Canaria deplasmanında parkeye çıkacak. Tek maç üzerinden oynanacak finalde, normal sezonda daha üst sırada yer aldığı için Gran Canaria ev sahibi avantajını elinde bulunduruyor. Normal sezonda da aynı grupta ilk iki sırayı elde eden iki ekip, finalde kupa için bir kez daha karşı karşıya gelecek. Normal sezonda oynanan iki karşılaşmada da, Gran Canaria temsilcimiz Türk Telekom’u mağlup etmeyi başarmıştı. Ankara’da oynanan karşılaşmayı 88-81 kazanan İspanyol ekibi, evindeki karşılaşmada da 89-79’luk skorla galip gelen taraf olmuştu.

Normal sezonda iki takım arasında Las Palmas’ta oynanan karşılaşmanın özeti:

Türk Telekom’u çalıştıran Erdem Can, 7DAYS EuroCup’ta sezonun en iyi koçu seçildi:


Türk Telekom’un yıldızı Jerian Grant ise EuroCup’ta sezonun en değerli oyuncusu seçildi:

Avrupa kupalarında tarihinde ilk final oynayacak olan Türk Telekom, kupayı kazanması halinde gelecek sezon Turkish Airlines EuroLeague’de yer alacak. 7Days EuroCup’ta daha önce temsilcilerimiz üç kez final oynama başarısı göstermiş ve bunların ikisinde ekiplerimiz kupayı müzelerine götürmeyi başarmıştı. İlk olarak 2015-2016 sezonunda Galatasaray finalde Fransız ekibi Strasbourg’u mağlup ederek kupayı kazanırken, 2017-2018 yılında ise Darüşşafaka, Rusya temsilcisi Lokomotif Kuban’ı mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmıştı. Geçen yıl ise Frutti Extra Bursaspor finale yükselmeyi başarsa da, finalde Virtus Segafredo Bologna’ya mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada tamamlamıştı. 

Galatasaray’ın EuroCup zaferinin özeti:

Darüşşafaka’nın EuroCup zaferinin özeti:

Frutti Extra Bursaspor’un final maçının özeti:

Ev sahibi ekip Gran Canaria ise daha önce 2014-2015 sezonunda EuroCup’ta final oynama başarısı göstermiş, ancak finalde Rusya temsilcisi Khimki’ye mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada tamamlamıştı.

Gran Canaria’nın kaybettiği finalin özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.