Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

7DAYS EuroCup 2022/2023 sezonu sona erdi: Finalde Gran Canaria’ya 71-67’lik skorla kaybeden Türk Telekom sezonu ikinci tamamladı

7DAYS EuroCup’ta 2022/2023 sezonu dün (3 Mayıs) oynanan final karşılaşması ile sona erdi. Temsilcimiz Türk Telekom, Gran Canaria deplasmanında 71-67’lik skorla mağlup olarak sezonu ikinci sırada tamamladı.

7DAYS EuroCup finalinde temsilcimiz Türk Telekom’u 71-67’lik skorla mağlup eden Gran Canaria, 2022/2023 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Şampiyonluğu elde eden Gran Canaria önümüzdeki sezon Turkish Airlines EuroLeague’de yer alacak. Türk Telekom ise sezonu ikinci sırada tamamladı.

Las Palmas’ta oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğine hızlı başlayan ev sahibi Gran Canaria, üç sayılık atışlardaki isabetleriyle ilk 2 dakikayı 9-2 üstün geçirdi. Ancak 8-0’lık seriyle geri dönen Türk Telekom, çeyreğin bitimine 6:43 kala 10-9 öne geçti. Çeyreğin ilerleyen bölümünde dış atış isabetlerini artıran Gran Canaria, ilk çeyreği 29-23 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de iyi başlayan Gran Canaria, yakaladığı 17-1’lik seri ile devrenin bitimine 3:26 kala skoru 46-24’e getirdi ve maçtaki en büyük farkı yakaladı. İlk yarının son bölümünde Axel Bouteille’in sayıları ile Türk Telekom farkı biraz olsun kapatmayı başarsa da ilk yarı, 50-33 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıya ise iyi başlayan Türk Telekom oldu. Başkent ekibi, Tyrique Jones’un sayıları ile bitime 5:43 kala farkı 12 sayıya kadar indirdi ve Gran Canaria molasını kullandı. Mola dönüşünde de iyi oyununu sürdüren temsilcimiz farkı daha da kapatarak, son çeyreğe 61-55 geride girdi. Son çeyrekte de Jerian Grant’in sayıları ile farkı kapatan Türk Telekom, televizyon molasına 64-62 geride girdi. Karşılaşmanın son bölümünde iki takım da skor üretmekte zorlanırken, avantajını koruyan Gran Canaria, karşılaşmadan 71-67’lik skorla galip ayrıldı.

Gran Canaria’da John Shurna 18 sayı, AJ Slaughter 16 sayı ve Andrew Albicy de 13 sayı kaydetti. Türk Telekom’da ise Tyrique Jones 17 sayı ve 11 ribaund, Axel Bouteille 17 sayı ve Jerian Grant de 17 sayı ve 7 ribaund kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Gran Canaria’dan John Shurna finallerin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi:

Türk Telekom koçu Erdem Can, maç öncesi salona gidilirken yaşanan kazadan dolayı boynundan sakatlandı ve karşılaşmaya boyunluk ile çıktı:

Editör: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.