Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener, Edirne’den seslendi: “Biz kazanırsak, FETÖ kazanırmış. Hadi oradan”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne’de halka seslendi. Akşener, Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım’a mesaj yolladı. Akşener, kente alışveriş için gelen Bulgarlara ve iktidara gelmeleri halinde kentin turizm ve tarım alanında yaşayacağı değişimlere de değindi.

Kamera – kurgu: Mehmet Ali Yıldırım



Millet İttifakı’nın kalelerinden biri olarak sayılabilecek Edirne’de Akşener’i coşkulu bir kalabalık karşıladı. Miting alanında İYİ Parti seçmeni olmayan, ilk turda tercihlerini Sinan Oğan’dan yana kullanacaklarını söyleyen çok sayıda genç de vardı. Genç seçmenler “ilk turda Oğan tercihlerinin değişmeyeceğini ama ikinci turda Erdoğan’ın karşısında kim olursa olsun oy vereceklerinin” altını çizdi. Akşener’in de değindiği gibi, Edirne kentinde yoğun sayıda Bulgar turist var. Kente uygun fiyatlı alışveriş için gelen Bulgarlar, kent ekonomisi için önemli bir yerde. Tabelaların bazılarında Kiril alfabesinin kullanıldığını da gördük. Edirne sokaklarında gezen Bulgaristan plakalı araba sayısı neredeyse 22 plakalı (Edirne) araba sayısıyla aynıydı.

Akşener sözlerine Edirne’yi, “Balkanlar’da Türkün mührü” diye nitelendirerek başladı. İYİ Parti lideri, “Biz seçime gidiyoruz, Recep bey ve arkadaşlarını dinlerseniz, sanırsınız savaşa gidiyoruz. Bir haftada sadece ben: kitapsız oldum, dinsiz oldum, PKK’lı oldum, faili meçhulcü oldum… Bir kişiye birbirine bu kadar zıt iftirayı atan, o mantığı anlayabilene aşkolsun” sözleriyle cumhurbaşkanına seslendi.

Binali Yıldırım’a sert çıktı

Eski başbakanın, “Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesidir” sözlerine, Meral Akşener’den sert bir cevap geldi: “İstiklal Marşı’nı kağıttan okuyamadı ama biz işgal güçleriymişiz. Çünkü muhalefete oy vereceksiniz. Bu arkadaş konuşma yapmaya çıkardı. Bir cıvık, bir cıvık, içiniz kalkar. FETÖ’yü överdi. Bazen CHP, bazen MHP’den itiraz olur, o kibar arkadaş bir fırçalardı sizleri… ‘Hocaefendi Fethullah Gülen hazretleri’ diyerek fırçalardı sizleri. Sen FETÖ için dünyaya meydan okuyan adamdın”

“Dün siz Bulgaristan’a gidiyordunuz alışverişe, bugün onlar buraya geliyor. Yapsınlar, ona itirazım yok ama sizin alım gücünüz gitti. Edirne tarım şehri. Sulama kanallarınız halloldu mu? Ergene temizlendi mi? Türkiye pirincinin yüzde 50’sini siz yetiştiriyorsunuz ama marketlerde Yunanistan pirinci satılıyor.”

Meral Akşener, Edirne’yi dünyada turizmin en önemli merkezlerinden biri yapmak ve böylece kentteki işsizlik sorunlarını çözeceklerini de söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.