Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, 19 Mayıs kutlamasında gençlere seslendi: “Kara bulutlar dağılacak ve gençlik kazanacak”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe’deki 19 Mayıs kutlamasında “Gençlerin özgürlüğünü ve umudunu elinden almaya kalkanların vakti doldu. Gençlik kazanacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Maltepe Etkinlik Alanı’nda bir dizi konser düzenledi. Burada konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 104 yıl önce Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. 

Ceket yine çıktı

İmamoğlu, gençlerin “Ceketini çıkar” tezahüratına yanıt verip ceketini çıkardı ve gömleğinin kollarını sıvadı. 14 Mayıs seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Recep Tayyip Erdoğan’ın da seçilmemesinin yarattığı umutsuzluğa ilişkin “Sevgili gençler, yılgınlık değil, her zaman umut kazanır” diye konuştu.

“Gençlerin özgürlüğünü ve umudunu elinden almaya kalkanların vakti doldu” diyen İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Gençler, artık düşledikleri gibi bir hayatı burada, kendi vatanlarında, İstanbul’da kendi elleriyle kuracaklar. Kara bulutlar dağılacak ve gençlik kazanacak. Umut sizsiniz. Bir avuç insan değil, gençler kazanır, millet kazanır.”

İmamoğlu’ndan sonra şarkıcı Hadise sahneye çıktı. İBB’nin 19 Mayıs etkinlikleri, 21-25 Mayıs’ta Fatma Turgut, Melike Şahin, Madrigal gibi sanatçıların konserleriyle sürecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.