Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı | Korumasının verdiği suyu içmedi: Erdoğan’ın iktidar korkusu mu?

Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Koruma Müdürü Muhsin Köse’nin verdiği suyu içmemesine ilişkin görüntüleri ele aldı.

Murat Yetkin, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

“Suikast korkusu muydu? Bilemiyoruz. Ama Erdoğan elinden su içmeyi reddedince koruma müdürü ne yapacağını şaşırdı. Oğlu Bilal Erdoğan oradaydı. ‘Siz verseniz’ gibi bir hareket yaptı. Su bardağını Bilal Erdoğan aldı, babasına uzattı. Erdoğan suyu kimin uzattığına yine baktı. Oğlunu görünce rahatladı, aldı, içti. Tabii suyun bardağa konuluşu aşamasını Bilal Erdoğan da bilemezdi ama önemli olan Cumhurbaşkanının suyu zehirlenme korkusu olmadan içebilmesiydi. Yoksa su aynı su, bardak aynı bardaktı.

Bir başka tuhaflık, ya da şöyle diyeyim, biz gazeteci milletini ters köşeye düşen bir manevranın da 14 Mayıs seçim günü yapıldığını daha yeni anlıyoruz. Malum, o gün Cumhurbaşkanının seçim sonuçlarını İstanbul, Kısıklı’daki evinden izleyeceği duyurulmuş, haberciler de orada konumlanmıştı. Öğleden sonra saatlerde hem Anadolu Ajansı hem TRT Cumhurbaşkanının Ankara’ya gittiğini duyurdu. Ancak aynı gece, tam oy sayımının kritik saatlerinde yine AA ve TRT Cumhurbaşkanının yine Ankara’ya gittiğini duyurdu, bu kez görüntülerle. Ne olmuştu?

Erdoğan o arada neden İstanbul’a dönmüş, neden sonra bir daha Ankara’ya geçmişti? İşin aslı Erdoğan’ın 14 Mayıs öğleden sonra Ankara’ya gitmemişti ama gitmiş gibi haber yaptırılmıştı. Hatta cumhurbaşkanlığı araçları aynı sırada Esenboğa Havalimanı’na gönderilmesiyle Cumhurbaşkanının geleceği izlenimi güçlenmişti.….

Geçmişte, polis ve yargı kadroları Fethullah Gülen şakirtlerine sonuna dek açılmışken, ne zaman hükümet Fethullahçıların fazla güçlenmemesi için bir hamleye niyetlense, Erdoğan’ın önüne hemen bir suikast girişiminin daha nasıl ustaca engellendiğine dair bir dosya koyulduğu, o hamlelerin böylece geciktirildiği de Ankara’da bilinir.

Acaba bugün de belli gruplar kendi pozisyonları bozulmasın diye Erdoğan’ın iktidarı kaybetme endişesi üzerine suikast korkusu senaryoları ile gitmeye mi çalışıyor?Cumhurbaşkanının koruma müdürünün kendisine uzattığı suyu içmeyi geri çevirdiği ortamda, bu ihtimali de göz ardı etmemek lazım. Yanılıyor muyum?”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.