Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ziraat Türkiye Kupası’nda finalin adı belli oldu: Başakşehir, Ankaragücü’nü eleyerek Fenerbahçe ile eşleşti

Ziraat Türkiye Kupası’nda Medipol Başakşehir, deplasmanda Ankaragücü ile 2-2 berabere kalarak finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Fenerbahçe’nin finaldeki rakibi Başakşehir

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında MKE Ankaragücü, Eryaman Stadyumu’nda Medipol Başakşehir’i konuk etti. Sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. 

İlk maçı 1-0 kazanan Başakşehir, rövanş maçının hemen başında yenik duruma düştü. Ankaragücü, 11. dakikada Ali Sowe’un golüyle öne geçti. İkinci yarıda 61. dakikada Serdar Gürler’in golüyle skorda dengeyi sağlayan Başakşehir, 90. dakikada ise Hacıyovanis’in attığı gole engel olamadı. Karşılaşma, uzatma devrelerine taşındı. 

Maçın kırılma anı ise 97. dakikada yaşandı. Ankaragücü’nde Nihad Mujakic, itirazları nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 

Ankaragücü’nün 10 kişi kalmasıyla oyunun kontrolünü eline alan Başakşehir, 111. dakikada aradığı golü Philippe Keny ile buldu. Kalan dakikalarda Ankaragücü golü bulamayınca, İstanbul ekibi adını finale yazdırdı.

Tarihinde ikinci kez Türkiye Kupası’nda finale çıkmayı başaran Başakşehir, 11 Haziran Pazar günü saat 20.45’te İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda Fenerbahçe ile şampiyonluk için mücadele edecek.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.