Almanya’nın dünyaca ünlü hard rock grubu Rammstein’in solisti Till Lindemann’ın, konserlerden sonra hayranlarını davet ettiği partilerden birine katıldığını söyleyen kadın, uyuşturulduğunu ve cinsel istismara uğradığını söyledi.
Rammstein konserlerine katılan kişilerden benzer iddialar gelmeye devam ediyor. Son olarak Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta konsere katılan 24 yaşındaki Kuzey İrlandalı bir kadın, konser için seyahat etmeden önce forumlarda bir kadınla temas kurdu. Alena Makeeva isimli kadının, konsere gelen insanlara, sahne arkası ve konserin öncesi ile sonrasında yapılan “partilere” erişim imkanı sağladığı söyleniyor. Makeeva, Kuzey İrlandalı kadını da söz konusu partilerden birine davet etti.
Shelby Lynn kullanıcı adıyla Twitter hesabından başından geçenleri anlatan kadın, sahnenin altındaki küçük bir kabine götürüldüğünü ve kısa bir süre sonra Till Lindemann’ın yanına geldiğini söyledi. Kadın, Lindemann’ın “cinsel ilişki teklifini” kabul etmeyince, Alman şarkıcının sinirli tavırlarıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. Konser öncesi partide de “sadece iki içki içtiğini” söyleyen Lynn, hafızasında boşluklar oluştuğunu ve sonrasına vücudunda morlukları fark ettiğini söyledi. İçkisine uyuşturucu katıldığını düşünen kadın, test sonuçlarının negatif çıktığını belirtti.
Sosyal medya hesaplarından daha sonra yaptığı açıklamalarda Lynn, “Lindemann’ın kendisine tecavüz etmediğini ve ilişkiye girmek istemediğini kabul ettiğini” söyledi.
ATTENTION! Row 0 is going ahead today. PLEASE WATCH OVER THESE GIRLS. They may be on their best behaviour, but just incase. Please look out for them #rammstein pic.twitter.com/KyAM4Hw400
— Shelby Lynn (@Shelbys69666) May 28, 2023
Kuzey İrlandalı kadın, Rammstein’ın solistinin kendisine saldırıda bulunmadığını söylese de, Almanya basınında Rammstein konserleri hakkında iddialar artmaya devam ediyor. 2019’da Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, Viyana konserinde de bir kadın, içkisine uyuşturucu katıldığını iddia ediyor. Kadın, bilinci yerine geldiğinde bir otel odasında, yanında Lindemann’ın olduğunu söylüyor.
Rammstein yaptığı açıklamada, hem açıklamayı yapan kadınlar hem de grup üyeleri hakkında önyargılı davranılmaması çağrısında bulundu.
Kaynak: Guardian