Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’de kurultay hazırlığı: “Demokratik tüzük” için tüm üyelere görüşleri sorulacak 

CHP, sonbaharda yapılması planlanan ana kurultayda tüzüğünü yenileyecek. Tüzükte, parti üyelerinin daha aktif hale getirilmesi sağlanmaya çalışılacak. Sonraki komisyon toplantısına kadar farklı ülkelerin ve Türkiye’deki siyasi partilerin tüzükleri incelenecek. Tüm üyelerin yeni tüzüğe ilişkin görüş vereceği dijital bir sistem kuruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bugün (22 Haziran) toplandı. MYK’da il başkanları toplantısı, TBMM çalışmalarına ilişkin değerlendirme ve disipline sevk edilecek üyelere ilişkin değerlendirme yapıldı. Toplantı yaklaşık üç saat sürdü. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

CHP il başkanlarından Kılıçdaroğlu ile yola devam mesajı, milletvekili listelerine eleştiri 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu MYK’da il başkanları toplantısı için “Uzun süredir geçen en verimli toplantıydı” dedi. CHP, sonbaharda yapılması planlanan ana kurultayda tüzüğünü yenileyecek. Bu kapsamda Tüzük Çalışma Grubu ilk toplantısını bugün yaptı. Gruba, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre başkanlık etti. Bir sonraki toplantının 12 Temmuz’da yapılması bekleniyor.

Tartışılan ortak açıklamayı CHP il başkanlarına sorduk: “Bildiride 81 imza var, sonuca bakmak lazım”

Tüzükte, parti üyelerinin daha aktif hale getirilmesi sağlanmaya çalışılacak. Bir sonraki komisyon toplantısına kadar diğer ülkelerin ve Türkiye’deki siyasi partilerin tüzükleri incelenecek. 

Üyelerle pek çok konuda fikir alışverişi yapılabilecek 

CHP yeni tüzüğü il, ilçe başkanları, eski ve yeni milletvekillerine soracak. Bunun yanı sıra tüm üyelerin yeni tüzüğe ilişkin görüşlerini vereceği bir sistem kuruldu. CHP Bilgi ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik başkanlığında kurulan sistemde, tüzük ve yönetmeliğin yanı sıra parti programı, TBMM, genel başkan yardımcılarının alanlarına ilişkin başlıklar da yer aldı. Buna göre, CHP artık üyeleri ile  pek çok konuda fikir alışverişi yapabilecek. 

Üyeler, 500 vuruşa kadar tüzüğe ilişkin fikirlerini bu sisteme girecek. Toplanan veriler işlenerek tüzük komisyonunun bilgisine sunulacak. CHP üyesi olmayanlar sisteme giriş yapamayacak. Kemal Kılıçdaroğlu’nun onay vermesinin ardından sistem tüm örgütler ile paylaşılacak. 

İmamoğlu, 4. yıl sunumunda yine “değişim” dedi: “Bu tablo devam ederse yerel seçimlerde de başarı şansı kalmaz”

“Parti içi yenilenme süreci kavgasız tamamlanacak” 

CHP MYK bittikten sonra Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın açıklaması yaptı. Öztrak, kurultay sürecine ilişkin “Parti içi yenilenme sürecini kavgayla değil ama demokrasini gereği olarak tartışarak ve istişare ederek mevzuatın izin verdiği en hızlı şekilde tamamlayacağız” diye konuştu.

“Yanlış bilgi edinme var” 

İl başkanları toplantısında ortak metnin İstanbul, Ankara, İzmir ve Manisa il başkanları tarafından yazıldığı konusunda Öztrak şunları söyledi: 

“Burada bir yanlış bilgi edinme var çünkü bu geniş katılımlı toplantılarda sonuç bildirgesini hazırlamak üzere bir redaksiyon komitesi kurulur. Evet burada da, 4 kişilik bir redaksiyon komitesi kurulmuş ve bu redaksiyon komitesi bir metin hazırlamış ondan sonra da 81 il başkanımızdan oluşan bir Whatsapp grubu kurulmuş. Bu metin orada görüşe açılmış. 81 il başkanımız bu metni defalarca müzakere etmiş ve ardından da bunu ortak bir mutabakat metni haline getirmişler, imzalamışlar. CHP’nin hiçbir il başkanı, mutabakatı olmayan bir metne imza atmaz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.