Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci (28): Türkiye’de azınlık basın nasıl ayakta kalıyor?

Türkiye’de son dönemlerde basının rolü giderek zorlaşmaya başladı. Gazeteciler giderek daha fazla sansür ile karşılaşıyor, kendilerini güvensiz hissediyorlar. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) son araştırmasına göre gazeteciler, haber yapma sürecinde kendilerine dava açılması, haberlerine erişim engeli getirilmesi, fiziksel olarak saldırıya uğrama, dijital materyallerine el konulması gibi birçok zorlukla karşılaştıklarını belirtiyor. Son yıllarda giderek daha da otoriterleşen Türkiye’de azınlık basın nasıl zorluklarla karşılaşıyor? Gazeteci programında İpek Yezdani, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan ile değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.