Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li istihbarat yetkilisi, UFO varlığını doğruladı

Eski bir ABD istihbarat görevlisi olan David Grusch, hükümetin UFO’lar üzerinde çalışmalar yaptığı üzerine ABD Kongresi önünde yemin etti.

Grusch’un, ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı bir kurumda 2023 yılına kadar “açıklanamayan anormal olayların” (UAP) analizini yönettiği belirtildi. David Grusch, “İnsan olmayan bedenler üzerinde de” çalışmalar yapıldığının altını çizdi.

Duruşma; Grusch’un, ABD hükümetinin “uzay araçlarını sakladığı” iddiaları üzerine başlatıldı. ABD Kongresi’nde yemin eden Grusch, iddialarını tekrarladı. Duruşmayla beraber, ABD’nin uzaylılar ve uzaylı teknolojisine dair kanıtları olduğunda dair iddialar tekrar alevlendi.

David Grusch, yemin ederken. (Ortada)

Grusch görevi boyunca ABD hükümetine bağlı kurumların “uzaylılar ve uzaylı araçları hakkında neler bildiğini araştırmakla görevlendirildiğini” ama UFO programlarına erişimin engellendiğini söyledi. Grusch hükümetin UFO bilgilerini gizleme çabaları sırasında “zarar görenler ve yaralananlar” olduğunu da belirtti. Çalışmaları sırasında “hayati tehlike geçirdiğini” söyledi.

Grusch’un Haziran ayında iddiaları ortaya atmasından beri, özellikle Cumhuriyetçi Parti üyeleri iddiaların araştırılması üzerine harekete geçti. UFO soruşturmasını yürüten Cumhuriyetçi kongre üyesi Tim Burchett, geçtiğimiz haftalarda ABD’nin “tüm fizik kurallarına meydan okuyan” bir teknolojiye sahip olduğuna dair kanıtlar olduğunu ve uzaylı araçlarının “İnsanları kömüre dönüştürebilecek” bir teknolojiye sahip olduğunu iddia etmişti.

Burchett dün yapılan duruşmadan önce ise şaka ile karışık açıklamalarda bulundu: “Duruşmaya küçük yeşil adamlar ya da uçan daireler getirmiyoruz. Sizi hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm. Sadece gerçekleri konuşacağız. Bugün buraya gelmek çok zor oldu. Kongre üyelerinden, istihbaratçılardan ve Pentagon’dan gelen engellerle karşılaştık.”

Grusch ise bir noktada “küçük yeşil adamların” varlığını doğrulamış oldu. David Grusch’a, söz konusu uzaylı araçları kullanan kişilerin bedenlerinin hükümetin elinde olup olmadığı soruldu. Grusch, “Daha önce açıkça belirttiğim gibi, bu buluntuların bazılarıyla birlikte biyolojik maddeler de geldi,” dedi.

Grusch bunlar için, “İnsan değillerdi ve konuştuğum program hakkında doğrudan bilgi sahibi olan ve şu anda hala programda olan kişilerin değerlendirmesi de bu yöndeydi.” diyerek uzaylı varlığını ABD Kongresi önünde doğrulamış oldu. Ayrıca ABD hükümetinin 1930’lardan beri “Dünya dışı” olaylar hakkında bilgi sahibi olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Haziran ayında iddialarını duyuran Grusch, ABD hükümetinin elinde “futbol sahası büyüklüğünde bir uzay aracı” ve 1933’te Mussolini hükümeti tarafından Kuzey İtalya’da ele geçirilen “çan benzeri bir araç” olduğunu söyledi.

Pentagon ise Grusch’un iddialarını reddetti. Savunma Bakanlığı sözcüsü Sue Gough, “Dünya dışı materyallerin bulundurulması ya da tersine mühendisliği ile ilgili herhangi bir programın geçmişte var olduğu ya da şu anda var olduğu iddialarını kanıtlayacak doğrulanabilir bir bilgi” bulamadıklarını söyledi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.