Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çekilişle kazandılar: İlk kez bir anne-kız birlikte uzaya gidecek

Anastatia Mayers ve annesi Keisha Schahaff, uzaya giden ilk anne ve kız olmaya hazırlanıyor. Onlara bu şans ise katıldıkları bir çekilişle geldi.

18 yaşındaki Anastatia Mayers ve annesi Keisha Schahaff, uzaya giden ilk anne-kız olacak. Virgin Galactic, uzaya ikinci ticari uçuşunu gerçekleştirecek ve bu yolculuk öncesi, çekilişle de yolcu aldılar.

Schahaff, Antigua’dan Londra’ya uçarken Virgin Atlantic’i tercih etti. Onu ve kızını uzaya taşıyan yolculuk da böyle başladı. Uçaktayken havayolu şirketine bağlı Virgin Galactic’in reklamlarını gördü ve çekilişe katılma kararı aldı: “Çekiliş formunu doldurdum ve aylar sonra aniden ilk yirmi finalistte, sonra ilk beş finalistte ve kazanan olduğumuzu söylediler.”

Anastatia Mayers ve Keisha Schahaff

Keisha Schahaff, çekilişi kazandıktan sonra özel bir sürprizle daha karşılaştı. Virgin Media’nın kurucusu iş insanı Sir Richard Branson ve ekibi, anne-kıza evinde bir sürpriz yaptı ve uzaya gideceklerini söyledi.

Keisha çekilişe katıldığında, kızının vizesini yenilemek için İngiltere’ye seyahat ediyordu. Anastatia, Aberdeen Üniversitesi’nde Felsefe ve Fizik okuyor ve ikinci sınıfa gidiyor: “Rastgele Aberdeen Üniversitesi’ni seçmemiş olsaydım ve vizemi almak için büyük bir yoldan sapmak zorunda kalmasaydık, uzaya gidiyor olmayacaktık” diyor. Buraya gelebilmemiz için pek çok şeyin, çok özel anlarda gerçekleşmesi gerektiğini hissediyorum.”

Galactic 02 adı verilen uçuş, Virgin Galactic’in ikinci ticari uzay uçuşu ve uçakta ödeme yapan müşterilerin bulunduğu ilk uçuş. Uzay aracına binmek için 450.000 $’a kadar ödeme yapmak gerekebiliyor. Galactic 01 uçuşu Haziran ayında gerçekleşti ve 85 kilometre yüksekliğe kadar ulaşılmıştı. Galactic 02, Perşembe günü havalanacak.

Galactic 02

Uzaya giden en genç ikinci kişi olacak olan Anastatia, başkalarına ilham olmayı umuyor: “Bu benim için çok önemli, hem İskoçya’da hem Antigua’da hem de bağlarımın olduğu her yerde ilham olabilirim. İnsanların izlediğini ve desteklediğini umuyorum. Amacım kendimiz için koyduğumuz ya da dünyanın bizim için koyduğu engelleri yıkmak. İnsanların nereden geldiğinizin, kim olduğunuzun, herhangi bir şeyin önemli olmadığını, hayalinizin sizin hayaliniz olduğunu ve başkaları ne derse desin bunu gerçekleştirebileceğinizi bilmelerini istiyorum.”

Anastatia ve Keisha’ya, eski İngiliz Olimpik atlet Jon Goodwin de katılacak. Goodwin uzaya giden ikinci Parkinson hastası ve ilk Olimpik atlet olacak.

Jon Goodwin

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.