Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Önce yılan, saniyeler sonra da şahin saldırısına uğradı: “Öleceğimi düşündüm”

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşanan ilginç olayda bir kadın, hem bir yılanın hem de bir şahinin saldırısına uğradı. Tüm bunlar aynı anda yaşandı!

Tuhaf olay 25 Temmuz’da Teksas’ın Louisiana sınırı yakınlarındaki Silsbee kasabasında yaşandı. 64 yaşındaki Peggy bahçesinde çimleri biçiyordu. Bu esnada bir şahin, avladığı ve taşıdığı yılanı, Jones’un üzerine düşürdü. Üstüne yılan düşen kadın, sonra da avını geri almak isteyen şahinin saldırısına uğradı.

Yılan kadının koluna dolandı ve yüzüne vurmaya başladı. Şahin de pençelerini kadına batırdı. Bu şaşırtıcı olayın sonucunda kadının kolu ile yüzünde kesikler ve morluklar oluştu. 

Peggy Jones

CBS News’e konuşan kadın, “Kolumu sarkıtıp yılanı uzaklaştırmaya çalışırken, yılan koluma dolandı. Yılan yüzüme vuruyordu, birkaç kez gözlüğüme çarptı. Ben savurdukça savuruyordum, o vurdukça vuruyordu ve öylece asılı kalmaya devam etti. Sonra şahin de yılan kadar hızlı bir şekilde ortaya çıktı” dedi.

64 yaşındaki Peggy Jones’un açıklamalarının devamı şöyle: “Şahin koluma dolanmış olan yılanı yakaladı ve sanki onu taşıyacakmış gibi çekti. Bunu yaparken de kolumu havaya doğru çekti. Kolumla birlikte yılanı da taşıyordu.”

Şahin, yılanı Jones’un vücudundan çıkarmaya uğraştı ve yiyeceğini geri almaya çalışırken pençelerini defalarca ona sapladı. Sonunda, şahin yılanı kadının kolundan ayırmayı başardı. Olayın ardından Jones’un eşi onu hastaneye götürdü.

Olay mahali.

Hayvanların saldırısına uğrayan kadında delinmeler, kesikler, sıyrıklar, çizikler ve ciddi morarmalar oluştu. Gözlüğü de zarar gördü.

CBS’e verdiği demeçte Teksas kırsalında yaşadığı için vahşi yaşamla karşılaşmaya yabancı olmadığını söyleyen kadın, “Aslında bir şahinin bir yılanı yakaladığını görmüştüm. Bu onların yaptığı bir şey, avlarını bu şekilde öldürüyorlar” dedi.

Saldırıyı “travmatik” olarak tanımlayan Jones, “O an öleceğini düşündüğünü ve olaydan bu yana uyumakta güçlük çektiğini” sözlerine ekledi.

Yılan avlayan bir şahin.

KaynakBBC

Derleyen: Ahmet Emir Sevindik

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.