Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kalesinde sorduk: İmamoğlu yeniden kazanır mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2024 Yerel Seçimleri’nde yeniden aday olacağı iddiaları gündemde. Cumhur İttifakı’nın kalesi olan İstanbul- Kasımpaşa’da, seçmene İmamoğlu’nun yeniden aday olması durumundaki tercihlerini sorduk. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en yüksek oy aldığı semtlerden biri olan Kasımpaşa’da halk, İmamoğlu’na oy verir mi? İmamoğlu’nun belediye yönetimi nasıl karşılanıyor? AKP’ye oy veren seçmen hayat pahalılığı hakkında ne düşünüyor?

“10 tane oyum olsa bir tanesini İmamoğlu’na vermem”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylığını desteklemeyeceğini söyleyen seçmenler, kendisine 2019 seçimlerinde de oy vermediklerini eklediler.

İmamoğlu’na oy vermeyeceğini söyleyen Kasımpaşalılar’ın gerekçesi, İBB Başkanı’nın herhangi bir icraatını görememek: “10 tane oyum olsa bir tanesini İmamoğlu’na vermem çünkü gerçekçi bir insan değil. Seçim gecesi bile yalan konuştu. Kazanamadığını açıkça söyle, bunda ne var?”

İmamoğlu’na oy vermeyeceğini söyleyen bir başka seçmen ise “İmamoğlu’ndan memnun değiliz. Söylediği vaatleri yerine getirmiyor. Balat’a bağlayan köprüyü bile 4 senede yapamadı. Onda icraat yok” diyor.

Ruşen Çakır’ın İmamoğlu değerlendirmesini okumak için: Ekrem İmamoğlu İstanbul’u yeniden kazanabilir mi?

Erdoğan’a oy veren seçmen memnun değil

Kasımpaşalılar, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da küskün. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren seçmenler, ülkedeki ekonomik krizden, mültecilerden şikayetçi:

“Bu insanlar 15 Temmuz’da sokaklara çıkmıştır. Ben Türk milleti çocuğuyum. Biz de buna inanarak Sayın Cumhurbaşkanımız’a oy verdik ama bize ayıp etti. Bugün seçim olsa açık ve net bir şekilde söylüyorum ki kendisine oy vermem.”

Başka bir seçmen ise Erdoğan’a oy verdiği için pişman olduğunu söyledi, sitem etti, “Erdoğan’a oy verdim ama çok pişmanım bugün seçim olsa kimseye oy vermeyeceğim. Şu an ülkedeki kimseden memnun değilim” dedi.

“Ekrem İmamoğlu’ndan son derece memnunum”

Kasımpaşa, Erdoğan’ın yüksek oy aldığı bir semt olsa da röportajımızda Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini söyleyen seçmenlere de denk geldik. Seçmenler, 2019’daki yerel seçimlerde kendisine oy verdiklerini ve önümüzdeki yerel seçimlerde aday olması halinde yeniden oylarını İmamoğlu’ndan yana kullanacaklarını söylediler.

Ekrem İmamoğlu’nun CHP’deki geleceğini sorduğumuzda ise muhalif seçmenden bu konuda net bir cevap alamadık. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.