Başkent Addis Ababa’nın yöneticileri, güvenlik güçlerinin eşcinsel cinsel faaliyetlerin gerçekleştiği iddia edilen otel, bar ve restoranları baskı altına alıyor.
Hükümete bağlı olan Addis Ababa Barış ve Güvenlik İdaresi Bürosu, diğer vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine “eşcinsel eylemlerin gerçekleştirildiği kurumlara karşı” harekete geçtiğini ve kentteki bir konuk evine baskın düzenlediğini söyledi.
Bürodan yapılan açıklama şöyle: “İnsan ve Tanrı tarafından nefret edilen bu iğrenç eylemi gerçekleştiren ve uygulayanlara karşı herhangi bir sempati varsa, harekete geçmeye devam edeceğiz.”
Etiyopya’da eşcinsel seks yasalarca suç sayılıyor ama yakın zamanda kimse bu yüzden hüküm giymedi.
Irak, “eşcinsel” ve “cinsiyet” kelimelerini yasakladı
Eşcinselliği suç sayan birçok Afrika ülkesi son yıllarda yasaları daha sert bir şekilde uygulamaya başladı. İnsan hakları örgütleri, Etiyopya’daki LGBTİ+’ların kendilerini gizlemek durumunda kaldığını, ayrımcılıkla karşılaştıklarını ve kimliklerinin keşfedilmesi halinde şiddet ve dışlanma korkusu yaşadıklarını söylüyor.
Uganda’da LGBTİ+’lar ölüm cezasına çarptırılabilecek
Kaynak: Reuters
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.