Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Davutoğlu: “Bazı illerde, şu veya bu partiyle olmamız seçimi kazanmamızı sağlayacaksa bundan çekinmeyeceğiz”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “İleride söz konusu olabilecek ittifaklar mahfuz tutulmak şartıyla, yerel seçimlere Gelecek Partisi logosu ve ismiyle gireceğiz. Eğer şu veya bu partiyle birlikte olmamız seçimi kazanmamızı sağlayacaksa, bundan da çekinmeyeceğiz” diye konuştu.

Kocaeli Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen, Gelecek Partisi 1. Olağan İlçe Kongresi’nde konuşan (13 Ağustos) Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yerel seçimlere Gelecek Partisi’nin ismi ve logosuyla katılacaklarını açıkladı. Davutoğlu bu açıklamaya “İleride söz konusu olabilecek ittifaklar mahfuz tutulmak şartıyla” şerhi düştü.

“Kayyum yönetimine biz son vereceğiz”

Davutoğlu’nun kongredeki konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Biz Türk’üyle, Kürdüyle, Sünnisiyle, Alevisiyle yeni bir dönem başlatacağız diyeceksiniz. Kayyum yönetimine biz son vereceğiz diyeceksiniz. Kim neyi seçerse seçsin saygı duyacağız diyeceksiniz. Türkçemiz de, Kürtçemiz de azizdir. Hz. Mevlana da Hz. Hacı Bektaş-i Veli de bizimdir diyeceksiniz.”

“İttifaklar mahfuz bulunmak şartıyla Türkiye’nin her yerinde Gelecek Partisi logosu ve ismiyle seçimlere gireceğiz”

“Partimizde, parti başkanlık kurulunda önemli bir karar aldık. Genel sekreterimiz bunu bütün teşkilatlara duyurdu. İleride söz konusu olabilecek ittifaklar mahfuz bulunmak şartıyla Türkiye’nin bütün belde, ilçe, illerinde Gelecek Partisi logosu ve ismiyle seçimlere gireceğiz. Biz bunu dediğimiz zaman sadece demekle kalmayız, gereğini yaparız. Belde belde, ilçe ilçe, il il analizler yaptırıyoruz. Şimdiden yüze yakın aday ismi konusunda talepler var, değerlendirme aldığımız isimler var.

Şu veya bu parti

Her il ve ilçede değerlendirme yapacağız. Bazı illerde eğer şu veya bu partiyle olmamız seçimi kazanmamızı sağlayacaksa bundan da çekinmeyeceğiz ama Türkiye genelinde ilkesel olarak kendi logo ve ismimizle gireceğiz.” 

“Her alanda önyargısız bir şekilde Türkiye’de siyasi bir değişimi başlatmak üzere harekete geçeceğiz”

“Saadet Partisi’nde imzaladığımız protokolde de zikredildiği gibi oradan başlayarak Saadet Partisi’yle görüşmelere her alanda da önyargısız bir şekilde Türkiye’de siyasi bir değişimi başlatmak üzere harekete geçeceğiz. Yerel seçimlerde aday isimleri, parti isimleri kadar önemlidir. En iyi adayların, en iyi şartlarda seçimlere girmesi için bütün teşkilatlarımıza şimdiden çalışmalara başlama tavsiyesinde bulunuyorum. Sadece başkanlar değil, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri seçimlerine de aktif olarak katılacağız.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.