Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (72): İmamoğlu nereye aday?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz salı günü basın toplantısında İstanbul’u kazanmanın önemli olduğunu ve bunun için yola çıktığını söyledi. Aday adaylığını ise resmen ilan etmedi. Bu, 29 Mayıs’ta seçimin ertesi günü “değişim” açıklamasını yapınca genel başkanlığa adaylık yolunda atılmış bir adım olarak değerlendirilmişti. Geçen sürede bu hedefin gerçekçi olmadığını görmüş olacak ki yönünü belediye başkanlığına çevirdi.

Genel başkanlık için ise Kılıçdaroğlu’nun karşısına Özgür Özel ismi öne çıktı. Özel ve İmamoğlu’nun birlikte hareket ettikleri anlaşılıyor. Özel’in genel başkan, İmamoğlu’nun İBB başkanlığına aday olması ve 2028 cumhurbaşkanlığına adaylık göndermesi yapması yanlış politika ve bir hedefi gerçekleştirmeden başka hedeflere yönelmesi gücünü zayıflatır.

OKUYUN: DAD Eş Başkanı Musa Kulu: “Alevilerin inançlarını dejenere etme çabası Cumhur İttifakı’nın şeriat düzeni getirme hazırlığıdır”

Devletin Alevilerle derdi ne?

Devlet ve özellikle son 20 yıldır AKP iktidarı Aleviliğe ve Alevilere bir yön çizmeye çalışıyor. 1980 öncesinde Maraş, Sivas, Çorum Katliamları, 1993’te Sivas’ta Madımak Oteli’nde aydınların ve Alevilerin yakılması ve bu olayların tam anlamıyla aydınlatılmamış olması gerçeği ortada duruyor. AKP iktidarı Alevilerin tüm taleplerine kulak tıkarken, kendi de Alevi olan Ali Arif Özzeybek Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan Alevi-Bektaşi ve Cemevi Başkanlığı’na getirildi.

Sorunun sadece dedelere maaş ödenmesi, cemevlerinin elektrik su faturası ödenmesi olduğu gibi bir yanlış anlayış içindeler. Hanefi-Sünni yaklaşımıyla bir Alevilik dizayn etmeye çalışıyorlar. Alevilerin talebi ise net, kendilerini Alevi olarak ifade etmek ve inançlarının gereklerini yerine getirmek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.