Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DAD Eş Başkanı Musa Kulu: “Alevilerin inançlarını dejenere etme çabası Cumhur İttifakı’nın şeriat düzeni getirme hazırlığıdır”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Alevilerin her yıl Nevşehir’de düzenlediği Hacı Bektaş Veli anma etkinliklerine paralel etkinlik yaptı. Etkinlikte Hacı Bektaş tasviri değiştirildi. Medyascope’a konuşan Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanı Musa Kulu Alevilere yönelik girişimlerin, Cumhur İttifakı’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün özgünlüğünü boşaltarak İslam ve şeriat düzeni getirmek üzere yaptığı hazırlıkların parçası olduğuna işaret etti.

Geçtiğimiz yıl kurulan Kültür ve Turizm Bakanlığı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Alevilerin her yıl Nevşehir’de düzenlediği Hacı Bektaş Veli anma etkinliklerine paralel etkinlik yaptı. Alevi derneklerinin yöneticilerinin verdiği bilgiye göre Bakanlık, yaptığı etkinliğe katılımı artırmak için köyleri gezip otel ve yol masraflarının karşılanacağı bilgisi vererek teşvik etmeye çalıştı. Bakanlık, yaptığı etkinlikte Pir Sultan Abdal tasvirini de bozdu ve tasvirdeki hayvan figürlerini çıkardı. Gelişmeleri Medyascope‘a değerlendiren Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanı Musa Kulu, Alevilere yönelik tutumun rejim değişikliği siyasetinin bir parçası olduğunu vurgulayarak uyardı.

OKUYUN: Ankara’da Alevilere saldırı – Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir: “Süleyman Soylu şov yapacağına işini yapsaydı bunları yaşamayacaktık”

OKUYUN: Erdoğan’ın cemevi ziyareti: “Buna katılmak haramın sofrasına oturmaktır, bizi en çok bu etkinliğe pirlerin katılması rahatsız eder”

“Devlet, bir direniş noktası olan Aleviliği de bitirmek istiyor”

“Devlet bir direniş noktası olan Aleviliği de bitirmek istiyor. Bu hazırlık yeni bir hazırlık değil. Okullara zorunlu din derslerinin koyulması Aleviliği İslam içinde İslam’ın bir parçasıymış, mezhebiymiş gibi göstererek yok etmek istiyorlar. AKP, Türk İslam sentezi üzerine inşa edilen Cumhur İttifakı, Alevi Bektaşi inancına kanun adı altında düzenlemelerle çivi çakmak istiyor. Türkiye’nin dörtte biri olan Alevilik, daire başkanı atayarak bitirilecek bir şey değil. Bunu herkesin anlaması gerekiyor. Bizler hayatın içinde kendi inancımızı, kültürümüzü, tarihsel hafızamızı yaşatmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

OKUYUN: Ankara’da Alevilere yönelik saldırılar protesto edildi: “Saldırının arkasındaki güçler açığa çıkarılsın”

Bakanlığın etkinliğine katılan Alevi kafileye tepki

Cemevi Başkanlığı’nın Nevşehir’de düzenlediği Hacı Bektaş etkinliğine katılan Alevi kafile, Alevi kamuoyunun tepkisine yol açmıştı. Bu etkinliğe katılanların Alevi kamuoyu tarafından “düşkün” ilan edildiğini dile getiren Musa Kulu, ilgili kişileri şu sözlerle tanımladı:

“Devlet olanaklarını kullanıp, Alevilerin içinde bulduğu devşirmelerle de bizi bitirmeye çalışıyor”

“Bu devletin iki temel taş üzerine oturduğunu biliyoruz: Herkesi Türk yapmak, herkesi Sünni Hanefi yapmak. Bunun dışındaki hiçbir inanca, hiçbir kültüre, hiçbir dine saygısı maalesef yok. Sadece saygısızlık yapmıyor aynı zamanda yok etmek için devletin bütün olanaklarını kullanıyor ve Alevilerin içinde bulduğu devşirmelerle de bizi bitirmeye çalışıyor.”

“Kadı kapısında Aleviliği arayan, kendisinden vazgeçmiş bir güruh, maaşlı yahut da ikbal bekleyen zavallılar”

“Muaviye’nin sofrasına oturan, kadı kapısında Aleviliği arayan, kendisinden vazgeçmiş bir güruhtan, maaşlı yahut da ikbal bekleyen zavallılardan başka bir şey değiller. Asla Alevileri temsil etme şansları yok, hakikat bu. Bu tür kişilikler ve güruhlar kendi toplumunun hafızasını, inancını, dilini, kültürünü ikbal, makam, para için feda edebilir. Bunlar tarihte her zaman çıkmıştır ama bu bir inancı, bir dili, bir dini, bir hakikati yok etmek için yetersizdir. Bunlar geride kalan 20 milyon Aleviyi asla temsil etmez çünkü Muaviye’nin sofrasına oturanlar yol düşkünüdür. İmha ve inkar üzerine yemin etmiş bir güruh. Bizi yok etmeye çalışıyorsa siz de kayıtsız kalıyorsanız artık o toplumun bir parçası değilsiniz demektir. Nehaklarının (zihniyetlerinin) iktidarla işbirliği yapan bir grup olmaktan başka tanımlaması yok”

OKUYUN: Erdoğan Hüseyin Gazi Cemevi’nde oruç açacak, Alevi kanaat önderlerinden bazıları davete katılmayı reddetti

“Türkiye İslam Cumhuriyeti gelecek, vicdanı olan aydınlar hazırlığın farkında olmalı”

Şu anda iktidarı elinde tutan MHP AKP iktidarı yani Cumhur İttifakı 2025 yılında Türk İslam Cumhuriyeti’nin ilanı için çalışma yaptı. Türkiye’ye Cumhuriyeti kalkacak yerine Türkiye İslami Cumhuriyeti gelecek. İran İslam Cumhuriyeti gibi bir cumhuriyet olacak ama o Türk ve İslam olanların cumhuriyeti olacak. İran’daki gibi ahlak polisleri sokakta gezmeye başlayacak. Türkiye’de sekuler yapısı, vicdanı olan aydını yazanı çizeri kim varsa herkes böyle bir hazırlığın farkında olmalı.

OKUYUN: 2021’de de en çok Aleviler nefret suçuna maruz bırakıldı: “Ziyaretler Alevi toplumunun kaygılarını artırdı”

“Emniyet ve askeriyeye yapılan son atamalar bunun göstergesi”

Yapılan hazırlık, bu devletin Alevilerin inançlarına anmalarına katılması, bunu dejenere edip kendine benzetmesi, eğer benzetemiyorsa hedef haline getirmesi bir hazırlıktır. Önümüzdeki beş yıl içerisinde ülkeyi tamamen şeriat kanunlarının geçerli olduğu bir yere dönüştürme hazırlığı. Emniyette ve askeriyede yapılan son atamaların hemen hemen hepsi tarikat üyesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün özgünlüğünü boşaltarak İslam ve şeriat düzeni getirmek üzere hazırlıkların tamamlanması demektir. Gelecekte yaşayacağımız şey bu, herkesin bunun farkında olması gerekiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.