Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalinde İngiltere’yi 1-0 mağlup eden İspanya şampiyon oldu.

Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda heyecan sona erdi. Futbolseverlerin merakla beklediği final maçında İspanya ile İngiltere kozlarını paylaştı.

Avustralya’nın başkenti Sidney’de düzenlenen final maçı büyük heyecana sahne oldu. Yıldızlar karması İspanya, güçlü rakibi İngiltere karşısında 29. dakikada öne geçti. Real Madrid’in 23 yaşındaki yıldız sol beki Olga Carmona, skoru 1-0’a getiren isim oldu.

İlk yarıyı 1-0 önde kapatan İspanya, ikinci yarıda da oyunun hakimiydi. İngiltere’yi kalesine yaklaştırmayan İspanya, oynamış olduğu futbolla takdir topladı.

İspanya, 69. dakikada aradaki farkı ikiye çıkarma şansından faydalanamadı. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Hermoso, İngiltere kalecisi Earps engeline takıldı.

2023 Kadınlar Dünya Kupası finalinde İngiltere’yi 1-0 mağlup eden İspanya şampiyon oldu. İspanya böylelikle tarihindeki ilk Dünya Kupası zaferini yaşamış oldu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.