Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Valiliğin “içki” genelgesi: Yaşam tarzına müdahale mi, kamu düzeni mi?

İstanbul Valiliği, kentteki belediyelere, kaymakamlığa, emniyete ve jandarmaya, açık alanlarda alkol tüketiminin kullanımıyla ilgili genelge gönderdi. Genelgenin ardından “İstanbul’da halka açık alanlarda alkollü içki tüketimi yasaklandı mı?” soruları gündeme geldi. İstanbul Valiliği daha sonra bir açıklama yayımladı ve bu genelgenin “hatırlatma” olduğunu belirtti. Sosyal medya kullanıcıları, siyasetçiler, kadın platformları ve sivil toplum kuruluşları, valiliğin açıklamasına tepki gösterdi.

İstanbul Valiliği’nin yayımladığı genelgede geçen “Alkol satışı ve tüketilmesi ruhsatı bulunan işletmelerin dışında park, piknik ve mesire alanı, sahil bandı, plaj vb alanlarda çevrenin rahatsız edilmemesi, olumsuz görüntülerin oluşmasına mahal vermemek amacıyla alkol satışı ve tüketilmesinin önlenmesi…” ifadesi, yaşam tarzına müdahale tartışmalarını da beraberinde getirdi. 

Hukuk profesörü Levent Köker ve Politikyol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat değerlendirdi.

Editör: Aliye Altınışık

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.