Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reha Erdem filmi “Neandria”, Varşova Film Festivali’nde

Reha Erdem’in yazıp yönettiği “Neandria”, dünya prömiyerini Varşova Film Festivali’nde yapacak.

Reha Erdem’in son filmi “Neandria”, dünya prömiyerini ekim ayında 39. Varşova Film Festivali’nde yapıyor. Yapımcılığını Ömer Atay ve Serra Ciliv’in, yürütücü yapımcılığını Kaan Mestut’un üstlendiği film, 6-15 Ekim 2023 tarihlerinde 39.’su düzenlenecek festivalin uluslararası yarışmasında gösterilecek.

Bir ekolojik olarak sürdürülebilir film yapım girişimi olan “Neandria”, antik kentin yakınlarındaki yoksul bir köyde, annesiyle birlikte yaşayan ve atletizm yarışlarına hazırlanan Suna adlı bir genç kadını odağına alıyor.

Köye yeni gelen imam ile birlikte değişen hayatı da izleyen film; yarışma, avlanma ve kazanma hırsıyla hastalanmış bir dünyada sıkışmış gençlerin, çatlaklarda özgürlüğü ve aşkı arayan isyanlarını anlatıyor.

Suna rolünde, ilk sinema deneyimiyle Deniz İlhan yer alacak. Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın, Izzy, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer, Ayşegül Kopartan ve Tanıl Bora da dizide oynuyor. Yardımcı yönetmenliğini Deniz Tortum’un yaptığı filmin görüntü yönetmenliğini de, “Kaç Para Kaç”, “Korkuyorum Anne”, “Kosmos” gibi birçok Reha Erdem filminde de çalışan Florent Herry üstlendi.

“Neandria”nın Türkiye gösterim takvimi yakında açıklanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.