Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Netanyahu İsrail’i düşünüyorsa Biden’a değil Erdoğan’a kulak verir

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında Hamas-İsrail savaşında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın izlediği tutumu ele aldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun gerçek yüzünü 2006’da gördüğünü söyleyen Yetkin, “O gün İsrail orduları Lübnan’a girmişti; Hizbullah’ın sınır bölgesinde 8 İsrail askerini öldürmesi, ikisini de rehin alması üzerine başlamıştı operasyon. Ben 10 Avrupa ülkesinden 10 gazeteciyi kapsayan bir basın turu için İsrail’deydim. O gün Likud lideri Netanyahu ile toplu söyleşimiz vardı” dedi.

Yetkin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2006’daki çatışmalar bir ay devam etti. BM Güvenlik Konseyi, İsrail’in Lübnan’dan çıkması için 1701 sayılı kararıyla UNIFIL adı bir Barış Gücü oluşturdu Türkiye de bu barış gücüne asker verdi; 11 Ekim’de TBMM’de Lübnan’daki görev süresi uzatılan bu asker gönderme kararıdır.”

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 11 Ekim’de yaptığı, İsrail devlet gibi değil, örgüt gibi davranmaya devam ederse, uluslararası toplumda tecrit olacağı uyarısı ise yerinde” diyen Yetkin, “Ortadoğu’daki tüm iniş çıkışlara rağmen son 50 yıl boyunca İsrail’e düşmanlık yapmayan tek Müslüman ülkenin Türkiye kaldığını gösteriyor” diye yazdı.

Yetkin’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.