58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: Sekizinci ve son etabın galibi Jasper Philipsen – Son 41 kilometrede ne oldu? | Genel klasman şampiyonu Alexey Lutsenko

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun İstanbul-Sultanahmet arasında koşulan 130.5 kilometre uzunluğundaki sekizinci ve son etabını, Alpecin-Deceuninck takımından 25 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Jasper Philipsen kazandı. Astana-Qazaqstan takımından 31 yaşındaki Kazak bisikletçi Aleksey Lutsenko ise genel klasman şampiyonu oldu.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun İstanbul-Sultanahmet arasında koşulan 130.5 kilometre uzunluğundaki sekizinci ve son etabını, Alpecin-Deceuninck takımından 25 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Jasper Philipsen kazandı. Sprint finişine sahne olan etapta rakiplerine üstünlük kuran Philipsen, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda bu yıl dördüncü toplamda da yedinci etap galibiyetini elde ederken, 2023 sezonunda 19 galibiyete ulaştı. Philipsen’in ardından Astana-Qazaqstan takımından 28 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Cees Bol ikinci sırayı alırken, Eolo-Kometa takımından 26 yaşındaki İtalyan bisikletçi Giovanni Lonardi üçüncü oldu. 

Philipsen’in zafere gittiği anlar:

Astana-Qazaqstan takımından 31 yaşındaki Kazak bisikletçi Alexey Lutsenko ise genel klasman şampiyonu oldu. Bora-Hansgrohe takımından 29 yaşındaki Alman Ben Zwiehoff ikinci olurken, Astana-Qazaqstan takımından 26 yaşındaki Kolombiyalı Harold Tejeda üçüncü oldu.

Alpecin-Deceuninck takımından 25 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Jasper Philipsen sprint klasmanı şampiyonu olarak yeşil mayonun sahibi olurken, UAE Team Emirates takımından 27 yaşındaki Avustralyalı bisikletçi Jay Vine Dağların Kralı klasmanı şampiyonu oldu. Türkiye Güzellikleri klasmanında ise Tarteletto-Isorex takımından 23 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Mauro Verwilt şampiyon oldu.

41 kilometre kala: Türkiye Güzellikleri sprint kapısını ilk sırada geçen Tarteletto-Isorex takımından Mauro Verwilt, maksimum puanı hanesine yazdırıyor. Türkiye Güzellikleri klasmanında da puanını 10’a çıkararak ilk sıraya yükselen Verwilt, beyaz mayonun yeni sahibi oldu.

38 kilometre kala: UAE Team Emirates’ten kırmızı mayolu Jay Vine, Voster ATS’den Jakub Murias ve Tarteletto-Isorex takımından Mauro Verwilt’in yer aldığı kaçış grubunun avantajı 1 dakika civarlarında devam ediyor. 

25 kilometre kala: Kaçışta Jay Vine yalnız kaldı. Dün yaptığı gibi bugün de tek başına ilerlemeye devam ediyor. 

15 kilometre kala: Kaçıştaki yalnız lider UAE Team Emirates takımından Jay Vine, 15 kilometre kala peloton tarafından yakalandı.

10 kilometre: Son 10 kilometreye girilirken, pelotonda Astana-Qazaqstan ve Alpecin-Deceuninck takımları tempo yapıyor. Mark Cavendish de en önde çalışmaya devam ediyor. Hollanda Milli Takımı’ndan Dissel Bram peloton önünde biraz mesafe açmayı başardı. 

4 kilometre kala: Son 4 kilometreye yeniden peloton beraber giriyor. Astana-Qazaqstan takımı tempo yapıyor. 

son kilometre: Son bölüme Astana ve Alpecin takımları önde giriyor. Son metrelerde atağını yapan Jasper Philipsen, hemen arkasındaki Cees Bol’u arkasında tutmayı başarıyor ve etap galibiyetine gidiyor. Lonardi ise üçüncü sırayı alıyor.

Sekizinci etapta podyum:

Alexey Lutsenko genel klasman şampiyonu oldu:

Jasper Philipsen sprint klasmanı şampiyonu oldu:

Jay Vine Dağların Kralı klasmanı şampiyonu oldu:

Türkiye Güzellikleri klasmanında da Mauro Verwilt şampiyon oldu:

Sekizinci etabın ardından klasman sıralamaları:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.