İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (27 Ekim) İstanbul-Şişli’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen “Büyütülen Hayallerle Cumhuriyet ve Kadın” etkinliğine katıldı. Etkinlik öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, 38’inci CHP Olağan Kurultayı’nda divan başkanlığı yapma teklifini kabul ettiğini doğruladı.
Demirören Haber Ajansı’ndan (DHA) Melih Çalışkan ve Uğur Özger’in haberine göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul-Şişli’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen “Büyütülen Hayallerle Cumhuriyet ve Kadın” etkinliği öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesini değerlendirdi.
38’inci CHP Olağan Kurultayı’nda divan başkanlığı yapma teklifini kabul ettiğini doğrulayan İmamoğlu, “Aslında geçen hafta bana ilk kez Gürsel Erol ziyarete gelerek böyle bir düşüncelerinin oluştuğunu ve genel başkanımızın da bu konuda olumlu görüşüyle beraber bu teklifi iletmeye geldiğini ifade etmişti. O günden beri müzakerelerimiz sürüyordu. Daha sonrasında olumlu düşüncemi kendilerine ifade ettim. Genel başkanımızla dün yaptığımız buluşmada sürece dair değerlendirmelerimizi yaptık. Tabii kurultayda çok önemli bir yarışın olacak. Divan başkanlığı çok kutsal bir sorumluluk. Her yönüyle adil, eşitlikçi ve partimizin gelecek vizyonunu ortaya koyan çok özel bir divan yönetiminin olgunlaşması yönünde gereğini yerine getirecek bir biçimde hareket edeceğimizi ifade ederek karşılıklı olumlu bir görüş pozisyonuna geldik” dedi.
“4 Haziran’da ne söylediysem aynı kanaatlerdeyim”
Değişim konusunda fikirlerinin aynı olduğunu belirten İmamoğlu, “Ben genel başkanımla konuştuğumda 4 Haziran tarihinde ne ifade etmişsem bugün aynı kanaatlere sahip birisiyim. Bu konuda da Sayın Özgür Özel’le tariflediğimiz yol yürüyüş biçiminde de aynı noktadayım” dedi.
Teklifle ilgili CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel’in düşüncelerine ilişkin konuşan İmamoğlu şöyle dedi:
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
“Dün sohbet ettik detaylarıyla, çok mutlu olduğunu ifade etti. İstanbul’da daha önce buluşmaya karar vermiştik zaten. Hazır buradayken bir kahve içtik ve bunun üzerine sohbet ettik. Abartılacak hiçbir tarafı yok. Herkes olduğu yerde çok nizamlı, düzenli bir kurultay sürecinin olgunlaşmasında sorumluluk alan duruşumuzla yolumuza devam ediyoruz.”
“Kararı kendim aldım”
Teklif sürecinde Özgür Özel ile görüşüp görüşmediği sorulan İmamoğlu, “Elbette paylaştığım arkadaşlar oldu o süreç içerisinde. Elbette bu konuya karar verirken farklı fikirleri sordum, sorguladım. Etik olarak yanlış bir şey yapmayalım, eksik bir şey yapmayalım konusunda ama kararı kendim aldım” dedi