AKP İstanbul İl Başkanlığı, bugün (28 Ekim) Filistin’e destek için Atatürk Havalimanı’nda “Büyük Filistin Mitingi” düzenledi.
Mitinge yüksek katılım olduğu görülürken, alanda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Miting alanına gelen Erdoğan sahneye çıktı. Sahnede Erdoğan’a Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve eşi Emine Erdoğan eşlik etti. Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise mitinge katılmadı.
Sert sözlerle İsrail’i ve Batı’yı hedef alan Erdoğan “İsrail, sen bir işgalcisin, örgütsün. Türk milleti bunu biliyor. Batı sana borçlu ama Türkiye’nin sana borcu yok. Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan böyle konuşuyor. Ama ne yazık ki Batı’nın her ülkesi sana borçlu. Borçlu olduğu için de konuşamıyor, sana ziyarete geliyor. Türkiye’nin sana borcu yok, o yüzden bu kadar rahat konuşuyorum” dedi.
Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ve Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu mitingi değerlendirdi.
Moderatör: Senem Görür