Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HEDEP Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: “Erdoğan’ın oyları düştüğü için Anayasa’yla oynanmasına ihtiyacımız yok”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin grup toplantısında konuştu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı “50+1” tartışmasına değinen Hatimoğulları, “Erdoğan’ın oyları düştüğü için Anayasa’da oynama meselesine ihtiyaç yoktur” dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin TBMM Kadın Grubu toplantısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya dönüşü cumhurbaşkanlığı seçimi için zorunlu olan 50+1 kuralının siyasi partileri yanlış yollara sevk ettiğine yönelik açıklamalarına cevap verdi.

Hatimoğulları, Erdoğan’ın Anayasa’yı “oyuncak” zannettiğini söyledi ve şöyle devam etti:

Erdoğan 50+1’i sen getirdin. Tek adam rejiminin inşa edilmesi için AKP iktidarı otoriter rejimin öncülüğünü yaptı, onun şahsi öncülüğü de senin şahsında cisimleşmiştir. 50+1 demek bizim için erkek+erkek demektir. Bu 40+1’e de inse erkek+erkek demektir. HEDEP olarak biz bütün siyasi partilerin doğrudan temsil hakkını savunuyoruz. Demokratik bir sisteme ihtiyacımız var. Erdoğan’ın oyları düştüğü için Anayasa’da oynama meselesine ihtiyacımız yoktur.

“Koca koca adamlar ‘Siyaseti biz yaparız’ diyor”

Hatimoğulları, iktidarı kadın düşmanı olarak niteledi, “HEDEP’li kadınların Türkiye’deki Kürt kadın hareketi ve Türkiyeli kadın hareketinin el ele vererek geliştirdiği eş başkanlık ve eşit temsiliyet sistemimize göz diktiler. Koca koca adamlar, ‘Siyaseti biz yaparız’ diyor” diye konuştu.

25 Kasım öncesi kadın grubu

HEDEP, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde TBMM Kadın Grubu toplantısı yaptı. Hatimoğulları’nın konuşması öncesinde salonda bir sinevizyon gösterildi. Sinevizyonda, 25 Kasım’ın şiddetle mücadele ile anılmasına neden olan, 25 Kasım 1960’ta Dominik Cumhuriyeti’nde öldürülen Mirabal kardeşlere ve tüm dünyadaki kadınların eylemlerine yer verildi. Toplantıya katılanlar arasında Gezi Parkı eylemleri sırasında darp edilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ile polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanıp yaşamını yitiren Ahmet Atakan ve HDP İzmir İl Başkanlığı’nda Onur Gencer’in tabancayla öldürdüğü Deniz Poyraz’ın anneleri de vardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.