Avrupa’da kara gece: Beşiktaş Club Brugge’dan 5, Fenerbahçe Nordsjaelland’dan 6 gol yedi

UEFA Konferans Ligi’nde 5. hafta heyecanı geride kaldı. Temsilcilerimiz, oynadıkları maçlarda hezimete uğradılar. Beşiktaş, sahasında Club Brugge’a 5-0, Fenerbahçe ise deplasmanda Nordsjaelland’a 6-1 mağlup oldu. 

Beşiktaş’tan tarihi hezimet

UEFA Konferans Ligi’nde 5. hafta heyecanı geride kaldı. Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi D Grubu’nda Club Brugge ile kozlarını paylaştı. Tüpraş Stadyumu’nda oynanan mücadeleye seyircinin ilgisi oldukça düşük kaldı. 

Rıza Çalımbay yönetiminde çıktığı iki resmi maçı kazanan Beşiktaş, Club Brugge’u mağlup ederek çıkışını devam ettirmek amacındaydı. Ancak Belçika temsilcisi, siyah-beyazlılar karşısında farka koştu. 4. dakikada Casper Nielsen’in attığı golle öne geçen Club Brugge, 14. dakikada Igor Thiago ile aradaki farkı ikiye çıkardı.

Soyunma odasına 2-0 önde giden Club Brugge, ikinci yarının hemen başında Igor Thiago ile skoru 3-0’a getirdi. Beşiktaş, bu golün ardından oyundan tamamen düştü. Club Brugge, 50. dakikada Raphael Onyedika’nın golüyle aradaki farkı dörde çıkardı. Maçın skorunu ise Andreas Skov Olsen belirledi. Maç boyu etkisiz bir oyun sergileyen Beşiktaş rakip kaleye yalnızca bir isabetli şut gönderebildi.

Beşiktaş gruptaki beşinci maçının ardından bir puanda kaldı. Grubun zirvesinde yer alan Club Brugge ise puanını 13’e çıkardı.

Club Brugge’a 5-0 yenilen Beşiktaş, Avrupa kupaları tarihinde iç sahada daha farklı bir mağlubiyet yaşamadı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Fenerbahçe, Nordsjaelland’dan 6 gol yedi

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi H Grubu 5. hafta maçında Nordsjaelland deplasmanına konuk oldu. 

Maça etkili başlayan Danimarka temsilcisi, 21. dakikada Lucas Hey, 25. dakikada ise Daniel Svensson’un golleriyle skoru 2-0’a getirdi. Fenerbahçe, 43. dakikada Michy Batshuayi’nin golüyle soyunma odasına umutlu gitti.

Fenerbahçe, ikinci yarı ise hezimet yaşadı. Nordsjaelland, Benjamin Nygren (3) ve Christian Rasmussen’in attığı gollerle skoru 6-1’e getirmeyi başardı.

5. hafta maçlarının ardından Nordsjaelland 10 puanla liderlik koltuğuna otururken, 9 puanda kalan Fenerbahçe averajla üçüncü sıraya geriledi. Fenerbahçe, H Grubu’nun altıncı ve son hafta maçında 12 Aralık’ta sahasında Spartak Trnava’yı konuk edecek. Nordsjaelland ise Ludogorets ile deplasmanda karşılaşacak.

Nordsjaelland’a 6-1 mağlup olan Fenerbahçe, Kasım 1992’den (1-7 vs Sigma Olomouc) bu yana bir resmi maçtaki en farklı mağlubiyetini yaşadı. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.