Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fatih Mehmet Maçoğlu Medyascope’a konuştu: Türkiye’nin tek komünist başkanı Tunceli’den ayrılıyor mu?

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla siyasi partilerdeki hareketlilik artarken, Türkiye’nin tek komünist belediye başkanı olan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun başka yerden aday olacağı konuşuluyor. İddiaların odağındaki Maçoğlu, Medyascope’a konuştu. Maçoğlu, gelecek seçimde Türkiye İşçi Partisi (TİP), Halkevleri ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) ile görüşüp ittifak yapabileceklerini söyledi.

Tunceli-Ovacık’a belediye başkanı seçilmesinin ardından icraatlarıyla Türkiye’nin gündemine gelen ve 2019 yerel seçimlerinde Tunceli Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, partisinin vereceği karara göre farklı bölgelerden belediye başkanı olabileceğini söyledi.

Maçoğlu, Tunceli dahil olmak üzere Türkiye’nin her yerinde yapılacak görüşmelerden sonra aday olabileceğini belirterek, “Sosyalist Meclisler Federasyonu olarak İzmir, İstanbul, Aydın, Erzincan ve Ardahan’da da aday konulacak yerler için çalışmalar sürüyor. Bunlarla ilgili tartışmalar yapılıyor. Şu anda aday başvuruları alınıyor ve ayın 20’sinden sonra tamamlanıp deklere edilecek” dedi.

“Hiçbir kaygımız ve korkumuz yok”

Maçoğlu, bütün tartışmaları ve aday gösterilecek yerleri meclislerde tartıştıklarını, partisi nerede görevlendirirse orada çalışacağını söyledi.

“Bir şehirde başarılı oluruz, diğerinde başarılı olamayız” gibi bir kaygılarının olmadığını ifade eden Maçoğlu, TKP yerine TİP, HEDEP listelerinden aday olmanın da tartışıldığını söyledi:

“20’nin üzerinde sosyalist grubun içinde bulunduğu toplantılar yapılıyor. İttifaklar üzerinde de birbiriyle dayanışma tartışmaları sürüyor. Hiçbir kaygımız ve korkumuz yoktur. Kurumsal hukukun dışına çıkmak olayını doğru bulmuyoruz. Bu kolektifin bir parçasıyım. Kurumumuzda şu andaki mevcut partide aday olmam konusunda tartışması var. Ama, TİP, HEDEP ve Halkevleri’yle görüşüp konuşacağız. Belki ittifak ile seçime girip aday oluruz. Ama şimdilik netleşen bir durum yok. Görüşmeler ve tartışmalar sürüyor.”

Komünist Başkan Maçoğlu, hangi partiden aday olacağı ile ilgili soru üzerine tartışmaların devam ettiğini söylemekle yetindi.

Medyascope muhabirinin edindiği bilgilere göre, Maçoğlu’nun mevcut partisinden aday olması öngörülürken, Sosyalist Meclisler Federasyonu‘nun da bu yönde bir tavır koymasının beklendiği öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.