Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel’den motokuryenin ailesine ziyaret: “Annesinin sorularına ülkeyi yönetenler cevap versin”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu tarafından öldürülen motokurye Yunus Emre Göçer’in ailesini ziyaret etti. Özel, “Bir şeytanın Somali’den gelip bir kuzumuzu kaptığını ve kaçtığını söylemek lazım. Siz bu sırada ne yaptınız?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu tarafından öldürülen motokurye Yunus Emre Göçer’in ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Ziyaretin ardından CHP lideri Özel, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hassan Şeyh Mahmud‘un arabayla çarparak öldürdüğü motokurye Yunus Emre Göçer‘in ailesini ziyaret etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun katıldığı ziyaret sonrası basın açıklaması yapan Özel, “Yabancı bir devlet adamının oğlu olduğu zaman bu nasıl bir ayrıcalık, nasıl bir kamu yönetimi, nasıl bir adalet?” dedi.

“Adalet Bakanı ‘Gündem Filistin’ diyor”

İktidar yöneticilerinin Hz. Ömer’in “Dicle’nin kenarındaki koyunu kurt kapsa benden bilin” sözünü sık sık dile getirdiğine vurgu yapan Özel, “Hz. Ömer’in bu anlayışına sahip olduğunu söyleyenlere, bir şeytanın Somali’den gelip bir kuzumuzu kaptığını ve kaçtığını söylemek lazım. Siz bu sırada ne yaptınız?” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fox TV muhabirinin “Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu…” diye başladığı soruyu “Gündem Filistin… Bakın gündem Filistin… Tamam mı?” diyerek geçiştirmişti. Ardından sosyal medyadan açıklama yayımlayan Tunç, “Şu anda Filistin ile ilgili programdayız’ şeklindeki cevabımın çarpıtılarak yayılmak istenmesi tam bir dezenformasyon olup iyi niyetli bir tutum olmadığı açıktır” demişti.

Tunç’un Filistin ile ilgili sözlerini de gündemine alan Özel şunları söyledi:

Adalet Bakanı’na soruluyor, “Gündem Filistin” diyor. Filistin’e hepimizin yüreği yanıyor. Peki, Yunus Emre Göçer’e yüreğiniz yanmıyor mu? Gündem niye sadece Filistin olsun? Dünyada gündem Filistin olsun, İstanbul-Maltepe’de, Türkiye’de gündeminiz Yunus Emre Göçer olsun, onun gibi kurye kardeşlerimizin güvenliği olsun.

“Ülkeyi yönetenler annesine cevap versin”

Kazanın ardından Mahmud’un serbest bırakılmasına ilişkin konuşan Özel, “Bu suçu işleyen herhangi bir vatandaş olsa gözaltına alınacak, sorgulanacak, tutuklanacak, tutuklanmazsa yurtdışına çıkış yasağı konulacak, bunu herkes biliyor. Ama yabancı bir devlet adamının oğlu olduğu zaman bu nasıl bir ayrıcalık, nasıl bir kamu yönetimi, nasıl bir adalet?” dedi.

Ben annesinin sorduğu sorulara cevap vermek durumunda değildim, bu sorulara ülkeyi yönetenlerin cevap vermesi lazım” diyen Özel, Türkiye’nin konunun uluslararası arenada da takipçisi olması gerektiğini söyledi.

Somali Büyükelçiliği’nden Göçer ailesine şu ana kadar bir ziyarette bulunulmamasını “nezaketsizlik” olarak nitelendiren Özel, meseleyi gündemde tutmaya devam edeceklerini vurguladı.

Muharrem İnce’nin İmamoğlu açıklaması

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce‘nin İmamoğlu’na destek açıklaması yapmasını değerlendiren Özel, “Bu tutum zaten İstanbul’u seven, Türkiye’yi seven herkesin takınması gereken bir tutumdur” dedi.

İnce’nin kendisinden randevu talebinde bulunduğunu belirten Özel şunları söyledi:

“Henüz bir randevulaşma olmadı ama Sayın Muharrem İnce sonuçta geçmişte birlikte siyaset yaptığımız, bu partide önemli görevler üstlenmiş, ülkede önemli görevler üstlenmiş birisidir. Randevu isteyenin geri çevrilmesi zaten düşünülemez.”

Hakeme atılan yumruk

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca‘nın Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler‘e yumruk atmasını değerlendiren Özel şunları söyledi:

“Dün akşam hepimizi utandıran, hepimizi dünyaya rezil edilen bir olayla karşılaştık. Orada atılan her tekme Türkiye’nin uluslararası itibarına da atılmıştır. Vurulan yumruk hepimize vurulmuş bir yumruktur. Bu meselenin toplumsal duyarlılıkla takip edilmesi ve bugün adli makamların gerekli tedbirleri alması son derece önemlidir.

Kişinin iktidar partisinden milletvekilliği yapmış olması, Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahibi olması, benzer durumlarda sürecin bir süre sonra toplumun gündeminden düştükten sonra kişilerin kayrılması durumu geçmiş pratikte olduğu için kaygılıyız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.