Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Netflix ilk kez izleyici verilerini paylaştı: İşte en çok izlenen film ve diziler

Dijital yayın platformu Netflix, izlenme rakamlarına dair şeffaflığı artırmak için neredeyse tüm yayınların izlenme saatlerini yayınladı. Netflix artık her 6 ayda bir “Ne İzledik (What We Watch)” raporu yayımlayacak. Paylaşılan ilk rapora göre listenin ilk sırasında 812 milyon saatten fazla izlenmeyle The Night Agent’ın ilk sezonu var.

Dijital yayın platformu Netflix, son dönemlerde şeffaf olmamakla eleştiriliyordu. Hollywood oyuncuları ve yazarlar, bu yılın başında da bu konuya değinmiş ve uzun süren grevlerinde bu konuya da yer vermişlerdi. Oyuncular ve yazarlar, Netflix’te iyi izlenen ve beğeniler yapımlar için daha yüksek telif ücreti talep etmişlerdi.

Netflix’in eş CEO’su Ted Sarandos, dün (12 Aralık) gazetecilere yaptığı açıklamada, şeffaflık ile ilgili eksiklikler yaşandığını kabul etti ve bu durumun toplumda güvensizlik yarattığının altını çizdi. Platform da dün konu hakkında bir açıklama yaptı ve açıklamada şunlar kaydedildi:

Netflix, 2021’de haftalık Top 10 ve En Popüler listelerimizi kullanıma sunduğundan bu yana, insanların ne izlediği hakkında YouTube dışındaki diğer yayıncılardan daha fazla bilgi sağladı. Ve artık daha ileri gitme zamanının geldiğine inanıyoruz.

Bundan sonra Netflix, altı ayda bir “Ne İzledik” raporu yayımlayacak. Yeni açıklanan listede öne çıkan diziler arasında Ginny and Georgia, Gilmore Girls, Seinfeld, Friends ve The Office yer alıyor. Jennifer Lopez’in başrolünde olduğu The Mother 249 milyon saatten fazla izlenerek en çok izlenen film oldu.

Titleİzlenme saati
The Night Agent812 milyon
Ginny & Georgia665 milyon
The Glory622 milyon
Wednesday507 milyon
Queen Charlotte503 milyon

Dünyanın en büyük yayın hizmeti Netflix’in 250 milyon abonesi var. Platform, 2021 yılından bu yana, İngilizce ve diğer dillerde en çok izlenen film ve TV şovlarını gösteren haftalık Top 10 ve En Popüler listelerini yayımlıyor. Netflix, bu yıl yayınlanan filmlerin yarısından fazlasının haftalık Top 10 listelerinde yer aldığını söyledi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.