Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Kore köpek eti ticaretini ve tüketimini yasakladı

Güney Kore’de köpek eti ticareti ve tüketimi yasaklandı. Güney Kore Parlamentosu, köpeklerin et için yetiştirilmesi, kesilmesi ve satılmasını yasaklayan yasa tasarısını kabul etti. Aktivistler köpek eti ve ticaretini “utanç kaynağı” olarak nitelendirmekteydi.

Ulusal Meclis yasa tasarısını 208’e karşı 0 oyla kabul etti. Tasarı, Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol’un nihai onayını aldıktan sonra yürürlüğe girecek. 2027’de yürürlüğe girmesi planlanan yasanın ihlal edilmesi halinde 3 yıla kadar hapis cezası ile yaklaşık 23 bin dolar para cezası verilebilecek.

Köpek eti uzun zamandır Güney Kore mutfağının bir parçası. Hükümet rakamlarına göre yaklaşık bin 100 köpek çiftliği her yıl ülke genelindeki restoranlarda servis edilen yüz binlerce köpek etini üretiyor. Her yıl en az 1 milyon köpeğin köpek eti ticareti için öldürüldüğüne inanılıyor.

Köpek eti yemek genç Güney Koreliler arasında bir tabu haline geldi. Hayvan hakları savunucularının da bu uygulamanın yasaklanması için hükümet üzerindeki baskısı giderek artıyor. Aktivistler yasa tasarısını memnuniyetle karşıladı.

Güney Kore’de köpek eti tüketimi

Güney Kore’de köpek eti tüketimi, kültürel ve etik konular nedeniyle geniş çapta tartışmalıdır. Güney Kore’de bazı insanlar geleneksel olarak köpek eti tüketirken, diğerleri bunu kabul edilemez bulmaktadır. Köpek eti tüketimi, özellikle uluslararası toplumda ve hayvan hakları savunucuları arasında eleştirilere neden olmuştur.

2000’li yılların başlarından bu yana Güney Kore’de köpek eti tüketiminde azalma görülmüştür. Ancak, bazı festivaller ve etkinliklerde hala geleneksel olarak köpek eti yeme geleneği devam etmektedir. Bu tür etkinlikler, yerel halk arasında bile farklı tepkilere neden olabilir.

Güney Kore’de köpek eti tüketimi konusundaki görüşler genellikle kuşaklara, bölgesel farklara ve kişisel tercihlere bağlı olarak değişebilir. Hayvan hakları savunucuları, bu uygulamanın sona erdirilmesini ve köpeklerin evcil hayvan olarak kabul edilmesini savunurken, bazı insanlar bu geleneksel uygulamayı koruma eğilimindedir.

Kaynak: AFP

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.