Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadına yönelik şiddet suçundan yargılanan oyuncu Ozan Güven, “adaletsizliğin sorgulandığı bir hikaye” ile setlere dönüyor

Deniz Bulutsuz’a şiddet uyguladığı iddiasıyla üç yıl dokuz aydan 13 yıl altı aya kadar hapis istemiyle dava açılan oyuncu Ozan Güven, “Taş, Kağıt, Makas” dizisiyle setlere dönüyor. Güven’in ekrana geri dönmesi kadın dernekleri tarafından tepki topladı.

Oyuncu Ozan Güven’in eski kız arkadaşı Deniz Bulutsuz, 2020’de Güven’in kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Güven hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “hakaret”, “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “kasten yaralama” suçlarından üç yıl dokuz aydan 13 yıl altı aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. En son üç sene önce Babil dizisinde rol alan Güven, bu davanın ardından herhangi bir projede yer almadı.

Kanal D’nin MF Yapım imzalı yeni dizisi “Taş, Kağıt, Makas”la Ozan Güven, ekranla geri dönüyor. Yusuf Pirhasan’ın yöneteceği, Uğraş Güneş’in yazacağı dizi çok yakında sete çıkacak. Güven’in sete dönmesi kadın dernekleri ve sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki topladı.

Üniversiteli Feminist Kolektif, sosyal medya platformu X’ten “Cinsiyetçi medyadaki gücünü kullanarak failliğini aklamaya çalışan Ozan Güven’ın ekranlarda yeri yok diyoruz!” paylaşımıyla Güven’in sete dönmesini eleştirdi.

Kore yapımı Remember: War Of The Son’dan uyarlanan dizi “haklının güçlü değil, güçlünün haklı olduğu, adaletsizliğin sorgulandığı bir hikaye”yi ele alacak.

“Harun Yakar” isimli karaktere hayat verecek olan Güven’in rol arkadaşları Ekin Koç, Serra Arıtürk, Burak Yörük ve Hande Ataizi. Sosyal medya kullanıcıları dizide yer alan diğer oyunculara da tepkili.

Ne oldu?

Oyuncu Ozan Güven’in eski kız arkadaşı Deniz Bulutsuz, Temmuz 2020’de Güven’in kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Güven hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “hakaret”, “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “kasten yaralama” suçlarından üç yıl dokuz aydan 13 yıl altı aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Güven’in de karşı şikayet dilekçesi vermesi üzerine Bulutsuz hakkında “basit yaralama” suçundan dört aydan bir yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Duruşma, tanıkların dinlenmesi kararıyla ertelendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.