Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Coldplay konserine başkanlık helikopteri ile giden Filipinler liderine tepki yağıyor

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr.’ın başkent Manila’nın kuzeyindeki bir eyalette düzenlenen Coldplay konserine başkanlık helikopteriyle gitmesi ülkeyi karıştırdı. Halk, Marcos Jr.’ı hükümet kaynaklarını kötüye kullanmasının yanı sıra ülkedeki trafiğe de kayıtsız kalmakla eleştiriyor.

Ferdinand Marcos Jr ve eşi Liza Araneta-Marcos, başkentin trafiğini aşmak için 19 Ocak Cuma günü Filipin Arena’da düzenlenen Coldplay konserine gitmek için başkanlık helikopterini kullandı. Görüntüleri kısa süre içinde sosyal medyada viral oldu. Marcos Jr.’ın ofisi, “öngörülemeyen trafik sorunlarını” gerekçe göstererek, başkanın helikopterini kullanmasını savundu.

Filipinler Devlet Başkanlığı Güvenlik Grubu (PSG) Başkanı Tuğgeneral Jesus Nelson Morales yaptığı açıklamada, “konsere katılmak isteyen 40 bin kişilik eşi benzeri görülmemiş akının” trafikte sorunlara yol açtığını ve bunun başkan için bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu söyledi.

Tuğgeneral Morales halktan anlayış beklediklerini ifade etti ve “Bu önlemlere yönelik anlayış ve desteğin devam etmesi, ulusumuzun liderliğinin güvenliği ve esenliğinin korunması açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Filipin Arena, başkanlık sarayından araba ile genellikle 40 dakika kadar sürüyor. Toplu taşıma ile ise 1-2 saat arasında gidilebiliyor.

Marcos Jr. ve eşi Liza Araneta-Marcos, Coldplay’in Philippine Arena’daki konserine katılan binlerce kişi arasındaydı. Halk, yaklaşık 40 yıl önce tarihi bir “halk gücü” devrimiyle iktidarı sona eren diktatör başkanın oğlu ve adaşı olan tarihi bir “halk gücü” devrimiyle iktidarı sona eren merhum diktatör başkanın oğlu ve adaşı olan Marcos’un vergi mükelleflerinin fonlarını kullanmasından duydukları hayal kırıklığını dile getirdiler.

James Patrick Aristorenas, Facebook’ta yaptığı paylaşımda Marcos’a tepkisini dile getirdi:

“Başkanlık helikopteri gibi resmi kaynaklardan kişisel ve resmi olmayan faaliyetler için faydalanılması genellikle yetkinin kötüye kullanılması ya da devlet kaynaklarının suiistimali olarak değerlendirilir.”

Marcos Jr. ve eşini taşıyan helikopter.

Bir başka kullanıcı da şunu yazdı:

“Helikopterin kullanımı, yakıtı ve güvenliğini hatta belki de herkesin bilet ücretini bile biz ödedik.”

Rappler haber sitesine göre Coldplay’in solisti Chris Martin de ülkedeki trafik sorununa dikkat çekerek, buna rağmen kendilerini izlemek için konser alanına gelenlere teşekkür etti:

“Daha önce trafik gördük. Ama bence dünyanın bir numaralı trafiğine sahipsiniz. Burada olmak için çaba gösterdiğiniz için teşekkür ederiz.”

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.