Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tuncer Bakırhan: “Kim bizimle birlikte hareket etmek istiyorsa Türkiye uzlaşısına hazır olmalıdır”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yerel seçim stratejisi olarak açıkladıkları “kent uzlaşısı”nı, “Türkiye uzlaşısı” ile taçlandıracaklarını söyledi. Bakırhan, “Derdimiz kimin hangi belediyeyi alacağı değildir. Kim bizimle birlikte hareket etmek istiyorsa Türkiye uzlaşısına hazır olmalıdır” diye konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan 23 Ocak Salı günü grup toplantısında konuştu. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Asimilasyona karşı en büyük silah çocuklarımıza anadillerini öğretmektir” sözlerini hatırlatan Bakırhan, “Peşine ‘Kürtler hariç’ diye ekliyor. Bizim de buna sessiz kalmamızı istiyor. Türkler için bu anadili hak gören Erdoğan, Kürtler için de bu sözlerini tekrar etmeye var mı? Anadil Kürtlerin de hakkıdır” diye konuştu.

“Kim bizimle birlikte hareket etmek istiyorsa Türkiye uzlaşısına hazır olmalıdır”

DEM Parti’nin 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için “kent uzlaşısı” tutumunu hatırlatan Bakırhan, 

Derdimiz kimin hangi belediyeyi alacağı değildir. Kim bizimle birlikte hareket etmek istiyorsa, demokratik adil bir Türkiye’nin şifresi olan Türkiye uzlaşısına hazır olmalıdır. Bizler güçlü bir demokratik ittifakını, güçlü bir kent uzlaşısını Türkiye uzlaşısıyla taçlandıracağız. Kent uzlaşısı, Türkiye uzlaşısı için demokratik bir modeldir. Yerelden demokrasiye, kent uzlaşısından Türkiye uzlaşısına ulaşmanın yoludur.

“Çözüm için Öcalan’a  kulak verilmeli”

Bakırhan, Kürt sorununun çözümü için Abdullah Öcalan ile görüşülmesi gerektiğini söyledi: 

Türkiye’nin en temel sorunu Kürt sorunudur ve çıkar yolu çözümü dışarıda görmek değil, Türkiye içerisinde çözmektir. Kaybolan şeyi, kaybolan yerde aramaya devam edeceğiz. Eğer akli selim düşünmeye meyilli bir devlet ve onun kırıntısı kalmışsa şu iyi görülmelidir: İmralı kapıları her aralandığında demokratik çözüm umudu büyümüştür, bu ülke huzura kavuşmuştur. Çözümde yıllarca ısrar eden Öcalan’a kulak verilmeli ve oturulup konuşulmalıdır.

“Birçok merkezde seçimi kaybetmemize sebebiyet verecek 51 bin hayali seçmen”

Tuncer Bakırhan, seçmen taşıma işlemlerine yaptıkları itirazların reddedildiğini ve ret kararı veren ilçe seçim kurulu başkanlarıyla hakim ve savcıları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi. Bakırhan şöyle devam etti: 

Birçok merkezde seçimi kaybetmemize sebebiyet verecek 51 bin kaçak/hayali seçmen hakkında da suç duyurusunda bulunacağız, yok öyle bedava AKP’cilik yapıp gelip oy kullanmak. İlçe nüfus müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız, bu defa atı alan Üsküdar’ı geçemeyecek. Herkes yaptığı hilenin hurdanın hesabını verecek. Hayalet seçmen avcıları olarak bize düşen görev her oya sahip çıkmaktır. Onlar bir çaldıkça, biz iki kazanarak, çalmalarının önüne geçerek 31 Mart’ta zafer kazanacağız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.