Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujni görevden alındı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, iki yıldır Ukrayna Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan Valeriy Zalujni’yi görevinden aldı. X hesabından yaptığı paylaşımda “Şimdi değişim zamanı” diyen Zelenski, yaptıkları için Zalujni’ye teşekkür etti. Zalujni yerine, Albay General Oleksandr Syrsky atandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujni’yi görevinden aldı. Resmi X hesabından yaptığı paylaşımda Zelenski, kendisine iki yıllık görevinden dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Bugün Zalujni’yle görüşen Zelenski, Ukrayna güçlerinin bir yeniliğe gitmesi konusunda anlaştıklarını belirtti. “Şimdi, değişim zamanıdır” diyen Zelenski, Zalujni’ye “bu mücadelenin bir neferi” olmaya devam etmesini önerdiğini söyledi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’na Albay General Oleksandr Syrsky atandı.

Zalujni’nin görevinden alınması bekleniyordu

Financial Times’ın 30 Ocak’ta bildirdiğine göre Zelenski, uzun süredir Zalujni’yi görevinden almayı düşünüyordu. Yine kaynakların aktardığına göre Zelenski yakın bir zamanda Zalujni’ye bir teklif götürmüş ve Zalujni bu teklifi reddetmişti.

Görevinden alınmasından sonra konuşan Zalujni, “2022’deki görevlerimiz 2024’teki görevlerimizden oldukça farklı” diye belirtti. Hep birlikte kazanacağız diyen Zalujni, “Herkesin değişmeye ve değişikliklere açık olmaya ihtiyacı var” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.